Geçen hafta kar yağışının ardından gelen sağanak yağışla birlikte eriyen kar suları, Ordu'nun Perşembe İlçesi'ne bağlı Bolatlı Köyü giriş kesimirde heyelana neden oldu. Köyün tam ortasındaki yolun yaklaşık 20 metrelik kısmı, 1,5 metreye varan derin yarıklarla çöktü. Perşembe Kaymakamlığı, heyelan nedeniyle köydeki 3 evin çökme tehlikesi bulunduğu gerekçesiyle tahliyesine karar verdi. Evler tahliye edildi. Köyün tam ortasındaki yolun çökmesi sonucunda araç trafiği de işlemeyince köylüler için çileli günler başladı. Yaklaşık 1 haftadır evlerinden işlerine, işlerinden evlerine gitmek isteyen vatandaşlar, gidiş-geliş toplam 5 kilometrelik yolu yürümek zorunda kaldı.

EVİMİZE EKMEKTEN BAŞKA BİRŞEY GETİREMİYORUZ

Bolatlı Köyü İmamı Mustafa Palavar, "Köyümüzün durumu belli. Bir haftayı geçti, yetkililere bildirdik. Gelip baktılar ama birşey yapmadılar. En büyük güçlüğümüz çocuklarımız. Araba zaten geçmiyor ama çocuklarımız okula giderken, okuldan gelirken hem 5 kilometrelik yol yürüyor hem de üstleri çamura bulanıyor. Bir an önce gereken herşeyin yapılmasını istiyoruz. Evimize ekmekten başka birşey getiremiyoruz. Hastamız olsa, ambulans çağırsak gelemez" dedi.

Çökme tehlikesi nedeniyle evi tahliye edilen 3 kişiden birisi olan Ahmet Pamuk, "Kar eriyince yolda göçük meydana geldi. Bir haftadır böyle. Evimizi boşalttık, ağabeyimin evinde kalıyoruz" diye konuştu. Köy sakinlerinden Ferda Yavuz da, "Çocuklarımız okula gidip gelemiyor. Domuz var, köpek var. Çocuklarımız için çok korkuyoruz" dedi. İlköğretim 5'inci sınıf öğrencisi Merve Palavar ise, sorunlarına biran önce çare bulunmasını istedi. Köye okul servislerinin gelmediğini, bu nedenle servisin geldiği noktaya kadar çocuklarını yürüyerek götürmek zorunda kaldıklarını belirten köy sakinleri, devletin kendilerine yardımcı olmalarını beklediklerini dile getirdi.

KAR ENGELLİYOR

Perşembe Kaymakamı Abdullah Küçük, köydeki sorunu takip ettiklerini ve yerinde tespit yapıldığını belirterek, "Şu anda beklemedeyiz. Karın erimesiyle birlikte sıkıntı da büyüdü. İl Afet Müdürlüğü yetkilileriyle de irtibata geçerek buradaki sorunları bildirdik. Ailelere İl Afet Müdürlüğü tarafından bir miktar para yardımı yapılacak. Köydeki sorunun giderilmesi, bölgede çalışma yapabilmemiz için kar tabakasının tamamen kalkması lazım" diye konuştu.



EK(İS/AAA) (FOTOĞRAF)