Olay bugün öğle saatlerinde Muratpaşa İlçesi Güzeloba Mahallesi'nde meydana geldi. Saime- Salih Konca Lisesi'nde okuyan Gamze Kaya, Rabia Duman ve soyadı öğrenilemeyen Sevgi adlı öğrenci, öğle saatlerinde okula gitmek için yola çıktı. 3 kız öğrenci kendi aralarında sohbet ederek okullarına giderken önlerine çıkan bir kişi, bıçakla onlara saldırdı. 3 öğrenci aldıkları bıçak darbeleriyle yaralandı. Yaralı öğrencilerin yardımına olayı görenler yetişirken, saldırgan Erhan İlden elindeki bıçakla hiç bir şey olmamış gibi yürümeye devam etti. Olay yerinde bulunan bir kişi, sakin tavırlarla olay yerinden uzaklaşan saldırganı takip etmeye başladı. Bu sırada polisi arayan adam, iki sokak ileride lise öğrencilerini bıçaklayan İlden'i yakalattı. Polis, suç aleti bıçakla birlikte Erhan İlden'i gözaltına aldı.

Akli dengesi yerinde olmadığı iddia edilen İlden, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. İfadesi alınamayan ve Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen İlden'in akli dengesinin yerinde olup olmadığı araştırılıyor.

Liseli kızlardan Gamze Kaya ve Rabia Duman'ın sağlık durumunun iyi olduğu ve tedavilerinin ardından taburcu edildikleri bildirilirken, aldığı bıçak darbeleriyle ağır yaralanan soyadı öğrenilemeyen Sevgi adlı kız öğrencinin ameliyat edildiği ve tedavisinin sürdüğü bildirildi.


SK(HA/SS)