Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda yapılan eğitim seminerine okul servis şoförlerinin yanı sıra okul idarecileri de katıldı. Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Yaşar Dağlı tarafından 2 saat süren eğitim seminerinde şoförlere trafikte uyulması gereken kurallar ve davranışlarla ilgili bilgiler verildi. Dağlı, 2011 yılında Türkiye genelinde emniyet, jandarma ve anlaşmalı tutanak tutulan tüm kazlarda 1 milyon 228 bin 928 trafik kazası meydana geldiğini, 230 bin 74 kişinin bu kazlarda yaralandığını ifade ederek şunları söyledi:

“Bu kazalarda 3 bin 835 kişi hayatını kaybetti. 2011 yılında Kırklareli’nde trafik kazalarında bin 27 kişinin yaralandı. Bu kazalarda 18 kişi hayatını kaybetti. Artan araç sayısına karşılık ilimizde de alternatif araçların yerine motosiklet kullanımı arttı. Bu küçük araçların kullanılmasında muhakkak ehliyet ve güvenlik olarak ta kask kullanılması gereklidir. Kask kullanılması ile kaza sonunda ölüm ve ağır yaralanma riski yüz 20 ile yüzde 45 arasında azalıyor. Okul servisinde öğrenci taşıyan şoförler 2013 yılında alacakları tedbirler içerisinde özellikle araçlarında okul taşıtı yazısı ve dur lambasının bulunması gerekiyor. Her öğrencinin koltuklarında muhakkak emniyet kemerinin bulunması lazım. Servis güzergahlarında duraklarda durma, kalkma yapılması gerek. Durak dışında öğrenci indirenler hakkında yasal işlem yapılacaktır”

Semineri veren Şube Müdürü Yaşar Dağlı sadece kent merkezinde 65 aracın okul servisi olarak kullanıldığını ifade ederek kurallara mutlaka riayet edilmesini istedi. Ayrıca okul idarecilerinden de okul dışındaki şüpheli araçlarla ilgili emniyet müdürlüğüne bilgi verilmesi istendi.



AÜÜ(LK/ESM)