Şehir girişindeki Hadımağa mevkiinde düzenlenen fidan dikme törenine Edirne Valisi Gökhan Sözer ile eşi Sema Sözer, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü ve çocuklar katıldı. Törende konuşan Edirne Valisi Gökhan Sözer, Osmanlı döneminde her yerin ormanlık olduğunu belirterek şöyle dedi:

"Osmanlı dönemlerinde askerlerin geçiş yapabilmesi için önceden baltacı birlikleri vardı. Onların geçebilmesi için bu baltacılar önceden gidip yer açıyordu. Yani o dönemlerde her yer yeşildi, ormandı. Bizimd e artık bu alanları çoğaltmamız ve doğadan aldığımızı doğaya vermemiz gerekiyor. Bu projede 14 bin fidan dikilecek. Edirne’de de yetiştirme yurdunda kalan 155 öğrenciye kendi isimlerinin yazılı olduğu fidanlar verildi. Herkesin bir fidanı olacak."

Konuşmaların ardından Vali Gökhan ve eşi Sema Sözer, üzerinde kendi adlarının yer aldığı fidanı çocukların da yardımıyla toprakla buluşturdu. Diğer fidan diken öğrencilerle sohbet eden Vali Sözer, çocuklara fidan dikmelerinde yardımcı oldu ve öğütlerde bulundu.

Edirne Yetiştirme Yurdu’nda kalan öksüz ve yetim 155 çocuk, proje kapsamında üzerinde kendi isimlerinin yer aldığı fidanları dikti. Fidan dikme törenin ardından çocuklar aynı bölgede piknik yaptı.



EÖ(LK/COŞ)