Fethiye'nin Cumhuriyet Mahallesi Çarşı Caddesi'nde terzi dükkanı bulunan Mustafa Büyükçoban'ın 1,5 yaşındaki 'Zeyna' isimli kedisi, 4 yavru dünyaya getirdikten sonra 11 Ekim'de birotomobilin çarpması sonucu telef oldu. Büyükçoban, yavru kedileri yaklaşık 3 ay önce aldığı 'Şila' isimli köpeğiyle birlikte aynı evde beslemeye başladı. Büyükçoban, dünyaya getirdiği 3 yavrusu önceki sahipleri tarafından başkalarına verilen 1,5 yaşındaki köpeğin kedileri emzirdiğini fark etti. 4 kediye süt annelik yapan Şila'nın, yavruların yanına kimseyi yaklaştırmadığını gören Büyükçoban, şaşkınlıkla birlikte büyük mutluluk yaşadı.

1 aydan bu yana aynı evi paylaştığı yavru kedilerle uyum içinde yaşayan Şila, görenleri hayrete düşürüyor. Köpeğin kedileri emzirdiğine tanık olan vatandaşlar da bu anı görüntülemek için cep telefonlarına sarılıyor.

'İLK KEZ BÖYLE BİR OLAYLA KARŞILAŞTIM'

Köpeğinin yavru kedileri sahiplenerek emzirdiğini ilk gördüğünde çok şaşırdığını anlatan Mustafa Büyükçoban, bu uyumun kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Uzun yıllardan bu yana kedi ve köpek beslediğini belirten Büyükçoban, "İlk kez böyle bir şeye tanık oluyorum. Köpeğin öyle bir karakteri var ki, biz hangi hayvanı seversek onu seviyor. Kedileri emziriyor. Anneleri olmadığı için mi, yoksa kendi iç güdüsü mü bilmiyorum. Yabancı bir kedinin eve yaklaşmasına izin vermiyor" dedi.

GÖRÜNLER ŞAŞIRIYOR

Köpeğin kedileri emzirmesini cep telefonuyla görüntüleyen vatandaşlar da, böyle bir görüntüye ilk kez tanık olduklarını belirterek büyük şaşkınlık yaşadıklarını söyledi.

Çevre sakinlerinden Adnan Ölmez, "Şila köpeğimiz 1- 2 aydır burada. İlk defa kedileri emzirdiğini gördüğümde çok şaşırdım. Kolay rastlanır bir durum olmadığını düşünüyorum. Ama biz artık iyice alıştık. Her gün kedileri emziriyor" diye konuştu. 

ET(SU/COŞ)