Hatice ve Emrullah Bozacıoğlu çiftinin 3 çocuklarından en küçükleri Emrah Bozacıoğlu, 2006'da girdiği Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü'nü 2010'da bitirdi. Bozacıoğlu'nun, aynı yıl girdiği KPSS'den aldığı 54 ve 2011'deki sınavdan aldığı 69 puan, ataması için yeterli olmadı. Atanamayan binlerce öğretmen arasında yer alan Bozacıoğlu, Temmuz 2012'deki sınava hazırlanabilmek için deshaneye gitmeye karar verdi.

GÜNDE 8 SAAT MADENDE ÇALIŞIYOR

Babası emekli madenci olan Bozacıoğlu, dershane ücretini biriktirebilmek için geçen yıl 1 Ağustos'ta özel bir şirkete ait maden ocağında işe girdi. Hergün 1 kilometrelik yamaçta yürüyerek maden ocağına ulaşan Bozacıoğlu, günde 8 saat çalışıyor. Bozacıoğlu, ilk 2 ay ocak içinde vagona kürekle kömür doldurdu. Son 4 aydır ise ocaktan vagonla çıkarılan kömür ve atık malzemelerin tahliyesini yapan Bozacıoğlu, ihtiyaç olduğunda yine ocak içinde de çalışmayı sürdüyor.

ŞUBAT'TA DERSHANEYE BAŞLAYACAK

Dershane parasını biriktirebilmek için aylık bin lira ücretle kömür ocağında çalıştığını  belirten Bozacıoğlu, bu ay sonu itibariyle işi bırakıp, şubat ayında dershaneye başlayacağını söyledi. Mezun olduktan sonra atanamayınca öğretmenlik için dershanelere başvurduğunu, ancak tercübesi olmadığı için kabul edilmediğini belirten Bozacıoğlu, 3'üncü kez gireceği KPSS'de daha iyi bir puan alabilmek için dershaneye giderek gece gündüz çalışacağını söyledi. Bozacıoğlu, şöyle konuştu:

"Ben özellikle İngilizce öğretmenliğini tercih etmiştim. Açıkçası atanamamayı düşünmemiştim hiç. Baba mesleği olsa da madenciliği düşünmedim. Ama KPSS'de daha yüksek bir puan için geçici de olsa bu yolu seçmek zorunda kaldım. Çünkü ailemin durumu çok iyi değil. Dershane parasını kendim kazanmam gerekiyordu. O parayı da fazlasıyla biriktirdim. Tabii maden ocağında çalışmak kolay değil. Ocaktaki o kömür tozunda çalışmak gerçekten dünyanın en zor işi. Ben mesleğim için 6 ay buna katlandım. Şimdi 1 hafta içinde dershane başlayacak. Bu sınavda da iyi bir puan alamazsam, önümüzdeki yıl yine gireceğim. Ben öğretmenlik istediğim için üniversite okudum. Bu hayalimi gerçekleştirebilmek için de sonuna kadar mücadele edeceğim. Ama bütün kapılar yüzüme kapanırsa, mecburen madenciliği de düşünmek zorundayım."

EE,GG(EE/COŞ)