Şehzadeler İlköğretim Okulu'nda 8'inci sınıfların Fen ve Teknoloji dersine giren öğretmen İsmail Yanbaş, ders sırasında öğrencisi 16 yaşındaki B.Y. kafa atmasıyla burnundan yaralandı. Yanbaş, 10 günlük rapor alarak B.Y. hakkında şikayette bulundu. Yaşanan olayın ardından B.Y. okul değişikliği yapılması için il disiplin kuruluna sevk edildi. Darp edilen öğretmenin raporunun bitmesinin ardından Manisa'daki eğitim sendikaları çeşitli alanlarda basın açıklaması yaparak olayı kınadı.

Türk Eğitim-Sen Manisa Şubesi Manolya Meydanı'nda düdüklü eylem yaptı. Yakalarına siyah kurdele takan Türk Eğitim-Sen üyelerine, Eğitim-İş Manisa Şubesi ve CHP'liler de destek verdi. Şube Başkanı Recep Varlıakman, Türkiye'de her geçen gün öğretmene yönelik şiddet olaylarının arttığını ifade ederek şöyle dedi:

"Öğrenci ve velilerin öğretmenlere uyguladığı şiddete karşı Milli Eğitim Bakanlığı'nın üç maymunu oynaması biz eğitimcilerde büyük hayal kırıklığı yaratmıştır. Öğretmenler Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'den kendilerine sahip çıkmasını ve öğretmenlere yönelik şiddete karşı önlem almasını beklemektedir. Ancak Bakan Dinçer'in öğretmenlere yapılan saldırılar karşısında sessiz kalması, 'Bakan Dinçer kimin bakanı' sorusunu akıllara getirmektedir. Şu anda karşımızda öğretmenlere yapılan şiddete karşı kılını bile kıpırdatmayan bir Milli Eğitim Bakanı bulunmaktadır. Bu durum eğitim camiası için büyük bir felakettir."

Varlıakman'ın açıklamasının ardından öğretmenler ellerindeki pankartlar ile düdük çalarak olayı protesto etti.

OKUL ÖNÜNDE AÇIKLAMA

Eğitim-İş Manisa Şubesi üyeleri, öğrenci tarafından darp edilen öğretmenin görev aldığı Şehzadeler İlköğretim Okulu'nun önünde basın açıklaması yaptı. Darp edilen öğretmen İsmail Yanbaş'ın da katıldığı eyleme, Eğitim-Bir Sen Manisa Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu ile sendikaya üyesi öğretmenler destek verdi. Eğitim-İş Manisa Şube Başkanı Necdet İnce, Türkiye'nin son günlerde hem sağlık çalışanlarına hem de öğretmenlere yönelik şiddet olaylarını arttığını söyledi.

'BİRDEN SIRADAN KALKIP KAFA ATTI'

Öğretmen İsmail Yanbaş da, hala olayın şokunda olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Derste öğrenci eline aldığı bir kağıda külah şeklini vererek 'İsmail Yanbaş sağa çek, sola çek' diye seslenmeye başladı. Benimle alay ettiği için kendisini uyardım. Ancak birden oturduğu sıradan kalkarak bana kafa attı. Sınıfta kanlar içinde kaldım. 10 gün rapor aldım. 10 günlük raporum bitti. Bu olayın yaşanmamasını isterdim."



İK(AÖ/COŞ)