Pazartesi günü polise başvuran sözleşmeli öğretmen G.Ö., bankadan para çektikten sonra Gümüşkuşak Mahallesi ara sokaktaki evine giderken tanımadığı 3 kişi tarafından bıçakla tehdit edildiğini ve cebinde bulunan 2 bin lira parasının gasp edildiğini söyledi. Polis bunun üzerine öğretmenin verdiği eşkal doğrultusunda 3 şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.

KAMERA KAYITLARI TEK TEK İNCELENDİ

Bölgede herhangi bir sonuca ulaşamayan polis, bu kez G.Ö.'nün evine giderken kullandığı güzergah üzerindeki kamera kayıtlarını incelemeye aldı. Ancak polis G.Ö.'nün ilerlediği yerlerde olumsuz bir duruma rastlamayan ve eşkalini verdiği şüphelilerin de olmadığını gördü.

Olayın meydana geldiği bölgedeki esnaf ve sokak sakinleri de, herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını söyledi. Son olarak bankaya giden polis, yaptığı araştırmada G.Ö.'nün olay günü bankada herhangi bir işlem yaptırmadığını saptadı.

BORÇLULARINDAN KURTULMAK İSTEMİŞ...

Polis yaptığı çok yönlü araştırmada herhangi bir suça ulaşmayınca ve bankadan işlem yapılmadığını saptayınca gasp edildiğini iddia eden G.Ö.'yü gözaltına aldı. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen G.Ö., polisin önüne koyduğu görüntüleri izledikten sonra, gasp edilmediğini ve borçlularından kurtulmak için böyle bir yola başvurduğunu söyledi. Sözleşmeli öğretmenlik yaptığını ve çevresindeki insanlara 7 bin lira civarında borcu bulunduğunu ifade eden G.Ö., şunları söyledi:

"Borçlular alacaklarını istiyordu. Benim de param yoktu. Sıkıştırmaya başladıkları zaman kendilerine bu hafta içinde borcumu ödeyeceğim yönünde söz verdim. Çözüm bulamayınca da, borçlularımdan ek süre alabilmek için bankadan çektiğim paranın gasp edildiğimi söylemeyi düşündüm. Polise başvurup gasp edildiğimi söyledim. Ama polisin bu kadar detaylı araştırma yapacağını tahmin etmemiştim."

İfadesi alınan G.Ö., 'suç uydurma' suçlamasıyla sevk edildiği adliyeden tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.



AL(HK/ESM)