İddiaya göre, inşaat işçisi V.Ç., geçen 7 Kasım’da, oğlunu azarladığını ileri sürdüğü Ahmet Sami Uslu Ortaokulu matematik öğretmeni Hüseyin Demirel’i sınıfta öğrencilerin gözü önünde yumruklayarak dövdü. Meslektaşları tarafından Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Demirel’e '10 gün iş göremez' raporu verildi. Demirel’in şikayetçi olduğu V.Ç., gözaltına alındı. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen V.Ç., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Olayla ilgili soruşturma sürerken, Aktif Eğitimciler Sendikası Denizli Temsilcilsi Ahmet Devran, üyeleri olan Demirel’e yapılan saldırıyı yazılı bir açıklamayla kınadı. Devran, toplum olarak öğretmene saygı duyulan bir kültürden gelinmesine rağmen son yıllarda öğrenciye uyarı amaçlı da olsa en küçük bir temasta velilerin hemen öğretmenlere şiddet uyguladığını söyledi.

Kaba kuvvetin çözüm olmadığını belirten Devran, "Velimizin bir sorunu varsa okula gelip, öğretmen ve okul yönetimiyle görüşmesi ve çözüm araması gerekirdi. Kaba kuvvet, insana yakışmaz. Hele okulda, bir eğitim yuvasında diğer öğrenci ve öğretmenlerin gözü önünde böyle bir davranışı tasvip etmek katiyen mümkün değildir. Bu olayı kınıyor, tekrar etmemesini temenni ediyoruz" dedi.



RÇ(İÖ/SS)