İstanbul'da yaşarken 2005 yılında özel bir bankanın kredi kartını kullanmaya başladığını belirten öğretim görevlisi Bahaddin Zayim, 2011’e kadar her yıl bankanın yıllık kart aidatı adı altında kendisinden para tahsil ettiğini hatırlattı. 2005 yılında 20 lira ile başlayan yıllık kart aidatı ücretinin 2011 yılında 49 lira 49 kuruşa ulaştığını belirten Bahaddin Zayim, bu paraları geri alabileceğini düşünerek Biga Kaymakamlığı Tüketici Sorunları İlçe Hakem Heyeti Başkanlığı'na 12 Haziran’da başvuruda bulunduğunu söyledi.

Yıllık kredi kartı aidatlarının geri ödenmesine ilişkin bir dilekçenin yanında, bankadan aldığı bugüne kadar kesilen yıllık kredi aidatlarının dökümünü ve Yargıtay 13. Hukuk Dairesi’nin karar örneğini ekleyerek başvuruda bulunduğunu belirten öğretim elemanı Bahaddin Zayim, "Heyet, başvurumu kabul edip, 7 yıllık kredi kartı üyelik bedelinin iadesi yönünde karar aldı. Hem bana, hem de bankaya 15 günlük itiraz süresi tanıdı. Ancak karara bir itiraz olmadı. Banka, 7 yıl boyunca kestiği yıllık kredi kartı aidatlarının toplamı olan 274 lira 49 kuruşu kredi kartı hesabıma aktardı" dedi.

Kredi kartı sahipleri için örnek teşkil edecek bir zafere imza atan Zayim, haksızlığa uğradığını düşünen kredi kartı kullanıcılarının mutlaka Tüketici Sorunları Hakem Heyetleri'ne başvurmalarını istedi.