DERE GEÇEN YIL CAN ALDI

Köyün içerisinde geçen derede geçen yıl su seviyesinin yüksek olduğu aylarda 10 yaşındaki Özge Güçlü'nün düşüp boğulduğunu hatırlatan köylüler şunları anlattı:

"Yanında kimsenin olmadığı bir sırada Özge dereye düşerek boğulmuş. Cenazesi köyün dışında taşların arasında bulundu. Aynı sorunu bir daha yaşamak istemiyoruz. Kış aylarında su seviyesi az olduğu için yaptığımız derme çatma köprü işe yarıyor. Çocuklar bizim veya öğretmenlerinin kontrolünde okula gidip, gelebiliyor. Ama ilkbahar aylarında su seviyesinin yükselmesiyle birlikte endişemiz iki katına çıkıyor. Yetkililerden bir an önce köprü yapılmasını istiyoruz."

SORUNU BİLİYORUZ

Başkale Milli Eğitim Müdürü Adil Demir köydeki köprü sorununu bildiklerini ve gerekli yazışmaların yapıldığını söyledi. 120 öğrencisi olan tek derslikli köy okulu için proje hazırladıklarını da anlatan Demir, "Köye 5 derslikli okul ve 2 lojman yapılması için projeler hazırlandı. Bu okulumuzda şu an 4 öğretmenimiz görev yapıyor. Öğrenci sayısı fazla olduğu için halinde okulumuzda çiftli eğitim ve öğretim veriliyor" diye konuştu.

EE(FE/COŞ)