Çağtay Uluçay İlköğretim Okulu’da düzenlenen törene Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Fuat Genç, Manisa Belediye Başkan Yardımcısı MHP'li Nursel Ustamehmetoğlu, Emniyet Müdürü Yunus Çetin, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Tören şehit asker ve polisler için yapılan saygı duruşuyla başladı. Törenin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, 2012- 2013 eğitim- öğretim yılı ile birlikte 8 yıllık zorunlu eğitimin, 12 yıla yükseltildiğini belirterek öğrencilere başarılar diledi. Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Fuat Genç, 12 yıllık zorunlu eğitimin Milli Eğitim Bakanlığı’nın reformlarından biri olduğunu belirtti.

Öğrencileri yanına alarak konuşan Vali Daşöz de gelişen bilgi ve teknoloji çağına ayak uydurabilmek için iyi eğitim verilmesinin zorunlu olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından Vali Daşöz ve öğrenciler, okulun 24 derslikli yeni ek binalarının açılış kurdelesini kesti. Ardından sınıfları tek tek gezen Vali Daşöz, tahtasına "Sevgili öğrenciler, sizi seviyoruz ve size güveniyoruz. Yeni eğitim- öğretim yılınız başarı ve mutluluklarla dolu olsun" yazdı.

Törenin ardından sınıflarına giren öğrenciler sıralarında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, yeni eğitim yılıyla ilgili temennilerinin yer aldığı fotoğraflı broşürleri buldu.