Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu ve Belediye Ulaşım Hizmetleri Müdürü Erdal Uygun, belediyece trafik kurallarını çocuklara eğlenceli şekilde öğretebilmek amacıyla hazırlanan Trafik Boyama Kitabı’nı dağıtmak için Yüksek Yeşil İlköğretim Okulu’nu ziyaret etti. Burada Tanrıkulu, 1'inci ve 2'nci sınıf öğrencilerinin sınıflarında ziyaret ederek hazırlatılan bu kitapları dağıttı.

Ertuğrul Tanrıkulu, öğrencilerin trafik eğitimini küçük yaşta almasının önemli olduğunu söyledi. Tanrıkulu, "Öğrencilerimizin trafik kurallarını eğlenceli bir şekilde öğrenmeleri için boyama kitapları hazırladık. Maalesef ki ülkemizin en büyük sorunlarından biri trafik. Ülkemiz, kazaların oranı bakımından dünya ortalamasında en üst sıralarda yer alıyor. Kazalarda kaybettiğimiz canların yanı sıra bu kazaların ülke ekonomimize verdiği zararda büyüktür. Ve maalesef ki bu kazaların büyük bölümü sürücü hatalarından kaynaklanmaktadır. Ve sürücü hatalarından kaynaklanan trafik kazaları, çözümsüz değildir. Çocuklarımızı küçük yaştan itibaren trafik konusunda bilinçlendirmek, bu olumsuz tablonun iyileşmesinde yardımcı olabilir" diye konuştu.

İçinde trafiğe çıkan araçlar ve işaret levhalarının yer aldığı Trafik Boyama Kitaplarının, Edirne merkezde bulunan diğer ilköğretim okullarına da dağıtılacağı belirtildi.



FK(LK/BT)