Gülseli ÖZDEMİR-Ahmet YILDIRIM/İSTANBUL, EMEK Gençliği adlı bir grup liseli öğrenci, test kağıtları ile kapladıkları temsili tabut ile Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde yürüyerek, Yüksek Öğretime Geçiş (YGS) sınavını protesto etti.

Galatasaray Lisesi önünde, akşam saatlerinde toplanan öğrenciler, Taksim Meydanı'na yürüdü. Grup, yürüyüşleri sırasında test kağıtları ve sınavda dağıtılan kırtasiye kutusunu üzerine yapıştırdıkları temsili bir tabutu omuzlarında taşıdı. Grup ayrıca, "Sınav kalksın, hayat bize kalsın", "YGS, LYS kaldırılsın", "Eşit, parasız, bilimsel, anadilde eğitim" şeklinde slogan attı.

Taksim Meydanı'na yapılan açıklamada ise şunlar söylendi:

"4+4+4'ü meclisten geçerken sınav sistemleri ve dershanelerin kaldıracağı vurgusu yapıldı. Tam bu vurguyu yaparken Tuğba Kuyumcu televizyon kablosuyla intihar etti. Dün ise Damla Orhan sınav stresi nedeniyle kalp krizi geçirip yaşamını yitirdi. 19 yaşındaki Hakan Ünal, sınavdan çıktıktan sonra viyadükten atlayarak intihar etti. Sınav sistemi binlerce gencin travma geçirmesine ve yaşamına mal oluyor. 4+4+4 kademeli eğitim sistemi de dahil olmak üzere, günümüze kadar değişen eğitim sistemlerinden öğrenciler lehine bir şey çıkmadı. Bu ölümlerin sorumlusu başta AKP Hükümeti ve eğitim sistemidir. Biz liseliler, size ve sizin sınav sistemlerinize karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Tüm liselileri Tuğba, Damla ve Hakan'ın katili olan sınav sistemine karşı parasız, bilimsel, demokratik eğitim, sınavsız üniversite için mücadeleye çağırıyoruz."

Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı.


GÖ AY (ÖA) (FOTOĞRAF)