Okula akın eden veliler üç öğretmenin dönem ortasında başka okullara atanmasının çocuklarının psikolojisini bozacağını söyledi. Veliler, "Birkaç haftadır öğretmenlerin ataması gündemdeydi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri dönem sonuna kadar mevcut öğretmenlerle devam edileceği sözünü vermişti. Bu sözler tutulmadı. Çocuklarımızı çok sevdikleri öğretmenlerinden ayırdılar. Şimdi ağlıyorlar. Bu karardan vazgeçilmesini istiyoruz" diye tepkilerini dile getirdi.

Eylem devam ederken bir grup veli, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Kocaman'ın makamına gitti. Veliler, Kocaman'dan öğretmenler Gönül Gürbüz, Safinaz Çelik ve Müzeyyen Ateş'in başka okullara gönderilmesinden vazgeçilmesini istedi. Kocaman ise "Bir yanlış anlaşılma olmuş. Şimdi yazılı emir gönderdim, durum düzeldi. Öğretmenlerimiz sınıflarında eğitim vermeye devam edecekler" dedi.

Veliler, Kocaman'ın sözünü çocuklarına müjdeledi. Bunun üzerine öğrenciler, sınıflarına çıktı. Veliler, Kocaman'la yaptıkları görüşmeyi Anamur Ortaokulu Müdürü Mustafa Kayabaşı'na aktardı. Okulu müdürü Kayabaşı ise "Bana şifahi değil, yazılı emir versinler. Ben yasa ne ise onu uygularım" ifadelerini kullandı. Veliler, bu gelişmeler üzerine tepkilerini bir süre daha devam ettirdi. Öğrenciler de sınıflarından çıkıp, evlerine dağıldı.



MÜ(AŞ/OA/CK)