Bursa'da hizmet veren Şahinkaya Eğitim Kurumları, yeni eğitim ve öğretim yılına bu sabah saat 09.30'da öğrencilerin aynı anda 850 beyaz balon ve 7 beyaz güvercini barış amacıyla aynı anda gökyüzüne bırakması ile başladı. Şahinkaya Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Şahinkaya, dünyada artan savaşların ve Türkiye'de terör olaylarının bitmesini, bunların yerine kardeşlik, dostluk, sevgi, paylaşım, anlayış, empati, güven, sevinç ve barışın tesis edilmesi için böyle bir mesaj vermek istediklerini söyledi.

Oğuzhan Şahinkaya, minik yüreklerin hayallerini, genç beyinlerin düşüncelerini barışa dair yazılabileceklerin en büyüklerini balonlara yüklediklerini kaydetti. Şahinkaya, "Beyazın saflığını, minik yüreklerin temizliğinde sadece barış ve kardeşlik istiyoruz. Barış dolu bir dünya diliyoruz. Gelecek barış dolu olacak ve barışta çocuklarla gelecek" dedi.

Şahinkaya Koleji'nin bu yılki sloganının 'Barışa Uçmak' temasının da barışın tesis edilmesinde temel belirleyici olan insan olduğunu ifade eden Oğuzhan Şahinkaya, bu nedenle 'Ayrıntıda İnsan'ı birçok yönüyle ele alacaklarını, sanatta, bilimde, teknolojide, tarihte insanı sorgulayacaklarının altını çizdi.