Yener Ulusoy Bulvarı'ndaki otobüs durağında saat 13.00 sıralarında otobüs bekleyen Ahmet Alkan'ın başına, o sırada durağa yanaşan Yusuf Kürşat'ın kullandığı Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait 07 EPC 53 plakalı yolcu otobüsünün sağ ön aynası çarptı. Kısa süre sonra kendini toparlayan Alkan, duraktan yolcu almakta olan otobüse binerek önce şoförü yumrukladı, ardından yanında taşıdığı kasap bıçağıyla sol kolundan yaralayıp kaçtı.

Kendisini bıçaklayan kişinin ardından yaklaşık 10 metre koştuktan sonra geri dönen Yusuf Kürşat, şoför mahalline oturdu. Alkan'ın bıçak darbesi sonrasında otobüs içindeki yolcuların müdahalesiyle kanaması durdurulmaya çalışılan Yusuf Kürşat, bir süre aynı pozisyonda durması gerektiği, aksi halde kanamanın durmayacağının söylenmesi üzerine, "Bırakın yolcuları dağıtayım, yolcuları götürüp indireyim. Bana bir şey olmaz" dedi.

Yusuf Kürşat, yolcuların 112'ye haber vermeleri üzerine olay yerine gelen ambulansla hastaneye götürüldü.

Bu sırada olaya tanık olan yolcular ve durakta bekleyenlerin peşine düştüğü Ahmet Alkan, yaklaşık 500 metre sonra yakalanarak polise teslim edildi. Otobüsün aynası kafasına çarpınca ne olduğunu anlayamadığını belirten Ahmet Alkan, "Canım çok yanmıştı, çılgına döndüm. Kendimi toparladığım anda sinirlerime hakim olamadım. Hemen otobüse binerek önce yumrukla, ardından bıçakla saldırdım. Gözüm hiçbir şey görmedi" diye konuştu.

Yaralı otobüs sürücüsü Yusuf Kürşat ilk müdahalenin ardından Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü ve durumunun iyi olduğu belirtildi.

Saldırgan Ahmet Alkan ise ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.