Dün, merkez Osmangazi sınırlarında semt pazarlarında sebze-meyve satan yaklaşık 200 kişi, Belediye tarafından Darmstad, Çiftehavuzlar ve Tuna mahallelerinde yapımı tamamlanan kapalı pazar yerlerine taşınma kararını ve kendilerinden 5’er bin TL 'diğer gelirler' adı altında işgaliye parası istemesini protesto etmek için ellerinde ekmeklerle belediye binasına yürüdü. Bina önünde protesto eylemi yapan pazarcıların belirlediği aralarında Bursa Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Bülent Gür’ün de bulunduğu 5 kişi, sorunlarına çözüm bulması için Belediye Başkanı AK Parti'li Mustafa Dündar il dışında olduğu için yardımcısı İsmail Selimoğlu ile görüşmek üzere binaya girdi. Protestocular daha sonra olaysız biçimde dağıldı.

ANKARA YOLUNU KAPATTILAR

Bugün de 3 pazaryeri için Osmangazi Belediyesi’nin Elmasbahçeler’deki düğün salonunda noter aracılığıyla kura çekimi yapıldı. Kura çekiminin yapılacağı salonun önünde toplanan 200 kadar pazarcı, yine ellerinde ekmek ve dünkü haberlerinin yer aldığı gazeteleri göstererek, protestolarını sürdürdü. Ankara yolunu trafiğe kapatan pazarcıların eylemine CHP İl Başkanı Metin Çelik de destek verdi. Polisin uyarıları üzerine yolu trafiğe açan pazarcılar, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ı istifaya davet ederek, sloganları atarak bu kez kura çekiminin yapıldığı salona girmek istedi.

Zabıta engelini aşan pazarcılara bekletilen Bursa Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesi ekipleri biber gazı sıkarak müdahale etti.

Salona giremeyeceklerini anlayan göstericiler bu kez toplanarak Haşim İşcan Caddesi’nde bulunan AK Parti İl Başkanlığı’na doğru yürüyüşe geçti. Buraya geldiklerinde AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ile yerinde olmadığı için görüşemeyen pazarcılar, ardından Osmangazi Belediyesi hakkında haksız kazanç elde edip görevi kötüye kullandığı iddiasıyla suç duyurusunda bulunmak üzere Adliye'ye gitti.



HT(FK/SS)