Olay Kırkpınar Aile Sağlığı Merkezi’nde meydana geldi. Kırkpınar’da bir otelde konaklayan Arap turistler dolaşmak için gezerken, Yusuf Muhammed A.S.'nin 5 yaşındaki kızı Reyhan A.S. otomobilin çarpması sonucu hafif yaralandı. Reyhan hemen Kırkpınar Aile Sağlığı Merkezi'ne götürüldü. Yaralı çocuğu burada sedyeye yatıran aileye, görevli hemşire N.Ö. müdahale etti. Hemşire N.Ö. görevli doktorun dışarıdaki bir hastayı muayene ettiği için, başka yere sevk edilmesi için 112’den ambulans isteyince, küçük çocuk bir süre sedye üzerinde bekledi.

Kızına hemen müdahale edilmemesine tepki gösteren Yusuf Muhammed A.S. görevlilerle tartıştı. Arapça bilmeyen görevliler el kol işareti yapınca, Yusuf Muhammed A.S. iddiaya göre duvarda asılı bulunan saati hemşire N.Ö.’nün başına vurdu. Hemşire N.Ö. yere düşerken, Yusuf Muhammed A.S. daha sonra da pencerenin bir kanadını da yerinden çıkararak yere attı.

Olayların büyümesini, gürültüyü duyarak içeri giren ambulans görevlileri ve vatandaşlar önledi. Hemşire Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis tarafından gözaltına alınan Yusuf Muhammed A.S. ifadesinin alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak kaydıyla serbest bırakıldı.



BT(MB/AAA)