Gazeteci Barış Terkoğlu'na, Fatih Şehit Teyfik Fikret Erciyes Polis Merkezi'nde personel olmadığı gerekçesiyle, ifadesinin alınması için mahkemeye yarın götürüleceği söylendi.

Barış Terkoğlu'na, bu geceyi karakolda geçirmesi gerektiği iletildi.

Odatv, gözaltın gerekçesinin Odatv'de yayımlanan ve Beşiktaş Belediyesi'ne dair bir haberden dolayı açılan dava olduğunu duyurdu.

Gözaltı işkencesi iddiası: Personel yok diye geceyi karakolda geçirecek

Odatv'den Barış Pehlivan, Terkoğlu'nun karakolda personel olmadığı için geceyi nezarette geçireceğini yazdı.

BARIŞ TERKOĞLU SERBEST BIRAKILDI

Gözaltına alınan Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu, ifadesinin ardından serbest bırakıldı...

Gözaltına alınan Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu, ifadesinin ardından serbest bırakıldı. 

Barış Terkoğlu ifadesinde basın özgürlüğüne vurgu yaparken, haberin belgelere dayanarak yapıldığını belirtti.

Gazeteci Terkoğlu, ifadesinde şunları söyledi:

“Ben bu konu ile ilgili olarak emniyette ifade verdim. Suçlamayı kabul etmiyorum. Ben Odatv Haber Müdürüyüm. Bahsi geçen haberi de basın özgürlüğü çerçevesinde yazdım. Yazı tamamen belgelere dayanmaktadır. Tekel bayi Birol Şahin ile Tekel Gazete Bayiileri ve Kuru Kahveciler Odası Başkanı Ferihan Karasu, Beşiktaş Belediye Başkanlığı'na şikayette bulunmuşlar. Ben de bu şikayet ve belgelere istinaden konuyu haber yaptım. Yaptığım haberden sonra da günümüzün 7-8 ay kadar öncesinde hem Beşiktaş Belediye başkanı hem de müşteki başkan yardımcısı görevlerinden uzaklaştırıldı. Bu konuda Sayıştay’ın raporu da vardır. Dolayısıyla benim doğru haber yaptığım ve hakaret kastımın olmadığı bu şekilde de doğrulanmıştır. Beraatimi talep ederim.”



NE OLMUŞTU 

Gazeteci Terkoğlu hakkında çıkarılan yakalama kararı gerekçe gösterilerek gözaltında tutuldu. Gözaltında tutulma gerekçesi; Odatv'de yayımlanan ve Beşiktaş Belediyesi'ne dair bir haberden dolayı açılan dava. Dava İstanbul Anadolu 10. Asliye Mahkemesi'nde görülüyor.  

Gazeteci Terkoğlu'na, Fatih Şehit Teyfik Fikret Erciyes Polis Merkezi'nde personel olmadığı gerekçesiyle, ifadesinin alınması için mahkemeye yarın götürüleceği söylendi.  

Barış Terkoğlu'na, bu geceyi karakolda geçirmesi gerektiği iletildi. Odatv'nin bu skandalı gündeme getirmesinin ardından, Barış Terkoğlu adliyeye götürüldü. 



KİM NE DEDİ

Barış Terkoğlu'nun gözaltına alınması sosyal medyada da gündem oldu. Siyasiler ve gazeteciler başta olmak üzere tüm yurttaşlar uygulamaya tepki gösterdi.