Odatv davasının görüldüğü İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, bazı sanık ve avukatların 'dava dosyasında yer alan belgelerin virüs yoluyla sanıkların bilgisayarlarına gönderildiği iddiasını' incelemek üzere TÜBİTAK'tan rapor alınmasına karar verdi.

5 AYDIR RAPOR GELMEDİ

Bu kararın ardından mahkeme TÜBİTAK'a yazı yazarak bilirkişi görevlendirmesini istedi. Mahkeme, 28 Ocak'ta verdiği karar ile 'Belgelerin virüs yoluyla Odatv bilgisayarlarına yüklenip yüklenilmediğine' ilişkin rapor hazırlanmasına hükmetti. Ancak yaklaşık 5 aydır henüz mahkemeye ulaşan bir rapor olmadı.

"RAPOR İÇİN ACELE EDEN YAZISI"

Pazartesi görülecek duruşma öncesi raporu görmek isteyen mahkemenin, geçtiğimiz hafta içinde TÜBİTAK'a yazı yazdığı belirtildi. Mahkemenin yazısında 'söz konusu raporun bir an önce hazırlanmasını ve duruşma öncesinde kendisine ulaştırılmasını istediği' öğrenildi.

Öte yandan edinilen bilgiye göre, mahkeme heyetinin 5 aylık süre zarfında da 2 kez TÜBİTAK yetkilileri ile görüşerek raporun önemini ve aciliyetini vurguladığı ifade edildi. Mahkeme, 28 Ocak'ta karar alarak belgerin virüs yoluyla sanıkların bilgisayarlarına gönderildiği iddialarının incelenmesini istemişti. Mahkeminin istediği doğrultusunda TÜBİTAK raporu incelemek üzere bir heyet oluşturdu.


(BB)