Batman'dan Abdullah Öcalan'ın doğum gününü kutlamak için Şanlıurfa'ya gitmek isteyen BDP'lilere polis kent çıkışında araçlarını durdurarak izin vermedi.

İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi nedeniyle partililerin gidişine izin verilmeyeceğinin belirtilmesi üzerine BDP yöneticisi Osman Ergin, Emniyet Müdür Yardımcısı Şenol Zeybek'e, "Bu yasağın doğru olduğuna inanıyor musunuz?" dedi. Emniyet Müdür Yardımcısı Zeybek, "Ben o yorumu yapmam. Ama uygulayıcı olarak bakanın emrini uygulamak durumdayım. Toplu olarak illerden gidiş yasak, biz burda hiç bir vatandaşa zarar gelmesini istemiyoruz. Biz bu kararı uygulacağız ama seçilmişlere böyle bir yasak yok" dedi. Ergin ise "Teşekkür ediyorum bu ince bir tutum. Ama biz gitmek istiyoruz. Bu tutumu bizim kınayacağımızı bilmenizi istiyorum" dedi.

Polisin izin vermemesi üzerine BDP'liler Koçerler Bulvarı'na dönerek basın açıklaması yaptı. Batman Belediye Başkan Vekili Serhat Temel, "Sizin de bildiğiniz gibi Öcalan'ın doğum günüdür. Biz de istedik Batman'dan Amara (Ömerli) Köyü'ne gidelim ve Kürt lideri Öcalan'ın doğum gününü kutlayalım. Ama bu yasakçı zihniyet yine işbaşındaydı. İdris Naim Şahin, yine kendi mantalitesine göre bir karar aldı. İstedi ki bu yürüyüşümüz yasaklansın. Bilinsinler ki bizler kimliğimiz, kültürümüz için geri adım atmadığımız gibi, Batman halkı gibi biz bugünü her yerde kutlayacağız" dedi.

POLİSTEN KARINCALARA KORUMA

Batman çıkışındaki BDP'liler Şanlıurfa'ya gitmesine izin verilmezken ilginç bir görüntü de yaşandı. BDP'liler cadde üzerinde toplanırken, polisler ise yol kenarında yuvaları bulunan karıncaların ezilmemesi için güvenlik şeridi çekti. Emniyet Müdür Yardımcısı Şenol Zeybek, "Yol kenarında karınca yuvaları olduğunu gördük. Burada oluşabilecek kalabalıktan dolayı ezilme tehlikesi altında olan karıncaları korumak için yuvaların etrafına şerit çektik" dedi.



Arif ARSLAN/BATMAN,-



AA(GG/AAA) (FOTOGRAFLI)