Selahattin GÜNDAY/İSTANBUL, Terör örgütü PKK’nın şehir yapılanması KCK’ya yönelik hazırlanan ilk iddianamede Abdullah Öcalan’ın avukatı İ.D.'nin KCK hakkındaki detaylı ifadesi yer aldı. İfadesinde KCK’nın illegal bir yapı olduğunu ve PKK’yı da içerisinde barındırdığını söyleyen İ.D, KCK’nın Türkiye Meclisi’ndeki isimleri ve görevlerini açıkladı. Avukat şüpheli ifadesinde, KCK’nın içerisinde oluşturulan Maliye birimi ile PKK terör örgütüne mali kaynak sağlamak amacı Kürt kökenli vatandaşlardan zorla para toplandığını belirtti.


SAVCI SORDU, AVUKAT ŞÜPHELİ YANITLADI


Terör örgütü PKK’nın şehir yapılanması KCK’ya yönelik hazırlanan ilk iddianame İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından oy birliği ile kabul edildi. İddianamede Abdullah Öcalan’ın avukatı İ. D.’nin KCK hakkındaki detaylı ifadesi yer aldı.


“KCK İLLEGAL BİR YAPI. PKK’YI İÇİNDE BARINDIRIYOR"


KCK hakkında detaylı bilgiler veren İ.D, savcı’nın “PKK/KONGRA-GEL terör örgütünün KCK/TM yapılanması ve Türkiye illerinde faaliyetleri hakkında neler biliyorsun?" sorusuna, şu yanıtı verdi:


“KCK (Koma Ciwaken Kürdistan) Kürdistan Halklar Topluluğu olarak bilinen yapı PKK’yı da içerisine alan üst çatı yapının ismi diyebiliriz. KCK illegal bir yapılanma olup, içerisinde faaliyet gösteren örgüt mensupları hiyerarşik bir yapı içerisinde gizlilik kurallarına riayet ederek faaliyetlerini sürdürürler. Türkiye’de KCK’lı olarak bilinen örgüt mensupları Türkiye Meclisi yapılanması içerisinde yer alırlar. Türkiye Meclisi içersinde faaliyet yürüten örgüt mensupları Kandil’deki 7 kişiden oluşan Türkiye masasına bağlıdırlar. Türkiye masası ise Sabri Ok ve Murat Karayılan’a bağlı olarak faaliyetlerini sürdürür."


KCK’NIN TÜRKİYE MECLİSİ’NDEKİ İSİMLERİ


Türkiye Meclisi içerisinde faaliyet yürüten tanıdığı şahısları da anlatan şüpheli İ.D, bu isimleri şöyle anlattı:


“Nihat OĞRAŞ: Türkiye KCK/TM sözcüsüdür. Kırsal alanda yaklaşık altı ay kadar eğitim aldıktan sonra bu göreve getirildi.


Ali DURÇ: Türkiye KCK/TM sözcüsüdür. İstanbul’da yapılan KCK operasyonlarından sonra Kuzey Irak’a gittiğini duydum.


Celalettin DELİBAŞ: İstanbul KCK/TM sözcüsü idi, yapılan bir operasyonda yakalanarak Cezaevine girdi.


Kudbettin YAZBAŞI: Türkiye KCK/TM sözcüsüdür.


İ.D, “PKK/KONGRA-GEL terör örgütünün siyasi yapılanması olan KCK sözleşmesi kim tarafından ne şekilde yazılmıştır? Bu konuda bildiklerin nelerdir? sorusuna ise “KCK sözleşmesi bir anayasa niteliği taşır, Abdullah Öcalan’ın savunmalarından özgürlüğün sosyolojisi kitabından yararlanılarak Duran Kalkan’ın başında olduğu bir komisyon tarafından yazılarak örgüt içerisinde kabul edildi. Duran Kalkan tüzük yönetmelik ile ilgili yapılan çalışmaların başında yer alan şahıstır. Duran Kalkan Halk Savunma Komitesinin başında kırsal alanda faaliyet yürütmektedir. Ayrıca Kürdistan’da Zorun Rolü isimli ideolojik kitabın yazarıdır" yanıtını verdi.


KCK’NIN NASIL VERGİLENDİRME YAPTIĞINI ANLATTI


2006’dan sonra KCK’nın içerisinde oluşturulan Maliye birimi ile PKK terör örgütüne mali kaynak sağlamak amacı ile Kuzey Irak, Türkiye ve Avrupa da vergilendirme adı altında Kürt kökenli kişilerden zorla para toplama yapılmaya başlandığını vurgulayan İ.D, vergilendirmenin detaylarını şu şekilde anlattı:


“KUZEY IRAK: KCK yapılanması Kürt iş adamlarından Erbil, Bahok, Süleymaniye gibi şehirlerde Türkiye’den giderek ihale alan Kürt iş adamlarından vergilendirme adı altında KCK MALİYE ibareli vergilendirme makbuzu ile para toplanmasıdır.


AVRUPA: KCK yapılanması Avrupa’da işçi olarak ve işyeri işleten Kürt kökenli vatandaşlardan zorla veya bağış adı altında para toplanmasıdır. Benim bildiğim kadarı ile vergilendirme konusunda Avrupa’dan sorumlu olan kişinin Nedim Seven isimli şahıs olduğunu biliyorum ancak şu an devam edip etmediğini bilmiyorum.


TÜRKİYE: Türkiye’de yaşayan Kürt kökenli iş adamlarından, Doğu ve Güney doğuda alınan büyük ihalelerden HPG mührü ile “Kürdistan da iş yapıyorsunuz para kazanıyorsunuz, bu nedenle verginizi Türkiye Cumhuriyeti’ne verdiğiniz gibi bize de verginizi vermek zorundasınız" diyerek zorla iş adamlarından alınan paralardır. Ben Türkiye’de vergilendirmeden sorumlu şahısların Atilla Koca, Çetin Baltaş, Mehmet Ermiş (Murat Nil kod) , Hüseyin Cengiz ve Abdullah Bozkoyun olduğunu biliyorum bu şahıslar ayrıca KCK/TM içerisinde faaliyet yürütür.


BDP’Lİ BELEDİYELER: BDP’nin seçimlerde kazanmış olduğu Belediyelerde açılan ihalelerden, ihaleleri kazanan şirketlerden yüzde 10 oranında KCK YEREL YÖNETİMLER BİRİMİ MALİYE adına vergilendirme adına alınan paralar."


Aralarında İ.D'nin de yer aldığı şüpheliler hakkındaki soruşturma Özel Yetkili Savcılık tarafından ayrıca yürütülüyor.


SG (MK)


------- Bilgi için; İ.D:  İrfan Dündar