'Leptin' adlı hormon eksikliği nedeniyle hızlı kilo alma sorunu ile karşılaşan 3 yaşındaki Sümeyye Kabak, 37 kilo 700 grama ulaşmıştı. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin girişimleriyle, dünyada bu hastalığın takibini yürüten tek merkez olan Cambridge Üniversitesi'ndeki klinik araştırma enstitüsüne gönderilen Sümeyye tedaviye olumlu yanıt verdi. Tedavi için ailesiyle birlikte ünivesite ve kaymakamlığın sağladığı maddi destekle 5 kez İngiltere'ye giden Sümeyye, 27 kilo 700 grama düşmeyi başardı. Ailesi ve yakınlarını sevindiren Sümeyye'nin iştah sorunu da düzelmeye başladı ve yeme alışkanlıkları değişti.

1.5 YAŞINDA

Sümeyye'nin 1,5 yaşındaki kardeşi Hamza da, ablası gibi hızlı kilo alma sorunu ile karşı karşıya bulunuyor. 20 kiloyu aşan Hamza da, Cambridge Üniversitesi'ndeki Klinik Araştırma Enstitüsü'nde tedavi görmeye başladı. Çocuklarını 2.5 ayda bir İngiltere’ye götürdüklerini anlatan Sümeyye ve Hamza'nın inşaat işçisi babası Faruk Kabak, İngiltere yolculuğu öncesi havaalanında, "Altıncı kez İngiltere’ye gidiyoruz. Çocuklarımızın tedaviye yanıt vermesi umutlarımızı artırdı. Artık İngiltere'ye daha da umutlu gidiyoruz"’ dedi.

Ev kadını anne Çiğdem Kabak da, Sümeyye'nin kilo vermeye başlamasının mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Aynı tedavinin Hamza için de uygulandığını, tedavinin başlamasıyla birlikte iştah sorununun düzeldiğini ve yeme alışkanlıklarının değiştiğini belirten Kabak, "Çocuklarım için İngiltere’ye tedaviye gidiyoruz. Çocuklarım kilo vermeye başladığı için çok mutluyum" diye konuştu.

DÜNYADA 12 KİŞİDE VAR

Leptin eksikliği sorununun dünyada sadece 12 kişide olduğu ve tedavisinin sadece Cambridge Üniversitesinde yapılmakta olduğu için bu tedaviyi alabilmek umudu ile İngiltere’ye gidiyor.



FÇ(OE/İD)