Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından organize edilen 'Erzurum E Tipi Kapalı Cezaevi 2013 Yılına Merhaba Eğlencesi ve Ses Yarışması' duygusal anlara sahne oldu. Etkinliğe Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık, Adalet Komisyonu Başkanı Erol Ofluoğlu, Hüseyin Turgut Eğitim Merkezi Başkanı Hakim Ünal Bingül, 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi Başkanı Haşim Kızıltaş, Cezaevi Savcısı Mevlüt Yalçın, Cumhuriyet Savcıları Sedat Bayrak ile Mustafa Kemal Argın, Cezaevi Bölük Komutanı Yüzbaşı Altan Kayabaşı da katıldı. 'Oktay ile Bilal İkilisi'nin tiyatro oyunu ile kahkahaya boğulan mahkumlar yerel sanatçıların söylediği türkülerde gözyaşlarını tutamadı. Oyun havalarının çalmaya başlamasıyla sahneye çıkıp göbek atan mahkumlar, daha sonra yapılan ses yarışmasına katılıp, sırayla sahneye çıkarak şarkılarını söyledi.

Yerel sanatçılar ve savcıların jüri üyesi olduğu yarışmada birinciliği Oktay Koç, ikinciliği Ümit Bayram, üçüncülüğü ise Hasan Demir aldı. Dereceye giren mahkumlara Başsavcı Ramazan Apaçık tarafından içerisinde kazak, gömlek ve tişört bulunan hediye paketi verildi.

"NEREDE OLDUĞUNUZ ÖNEMLİ DEĞİL, ÖNEMLİ OLAN NEFES ALMANIZ"

Cumhuriyet Başsavcı Ramazan Apaçık, düzenlenen gecede mahkumlarla birlikte hüzünlendiklerini, neşelendiklerini ve duygulandıklarını ifade ederek şöyle konuştu:

"2012'nin bu son günlerinde zaman zaman hüzünlendik, neşelendik, duygulandık. 2012 bizim için çok zor geçti. Milletimiz için zaman zaman acılara boğulduğumuz, zaman zaman mutlu hissetteğimiz günler oldu. Temennimiz ve ümidimiz 2013 yılı başta Türk milleti olarak tüm dünyaya huzun sağlık barış ve mutluluk getirir. İnsanlığın buna da ihtiyacı var. Hayatımızın her aşamasında farklı yerlerde bulunabiliriz, farklı ortamlarda olabiliriz. Cezaevinde bulunmakta bunlardan biri. Hiçbir zaman cezaevinde bulunduk diye ümitsizliğe kapılmayın. Önemli olan nefes almanız. Gerek eğitim, gerek meslek olarak kendinizi buradan yetiştirerek çıkın dışarıya. Cezaevinin bir eğitim yurdu olduğunu, kültür merkezi olduğunu gösterelim. Erzurum'da son zamanlarda cezaevlerinde çok güzel faaliyetlerimiz oluyor. Cezaevleri sadece hükümlü ve tutukluların kapatıldığı bir mekan değil. Buranın bir eğitim, kültür, irfan yurdu olduğunu tüm Türkiye'ye göstermenizi istiyoruz."

Cezaevini basın mensuplarına gezdiren Başsavcı Ramazan Apaçık, duvarları resimlerle süslediklerini böylece cezaevi koridorlarının soğuk yüzünü ortadan kaldırdıklarını da söyledi.