Nuray Mert, “Yazayım diyorum gönlüm razı olmuyor, yazmayayım diyorum yine gönlüm razı olmuyor” diyerek başladığı yazısına, AKP’nin Gezi eylemlerinden bu yana yaptığı uygulamalarla otoriterleştiğini belirterek, “Demokrasiden uzaklaşmış bir sistem içinde Kürtlerle barış sürecinin başarılı olmasının imkansız olduğunu düşünenlerdenim” ifadesini kullandı.


Sırrı Süreyya Önder’in 5N1K programında “Devlet tamamen ikiye ayrılmış vaziyette; bir yanda süreçten yana olanlar bir yanda buna karşı darbe yapmak isteyenler var.” şeklindeki sözlerini eleştiren Nuray Mert,“her otoriter adımın önünden veya ardından, ‘darbeyi gösterip, AKP’ye razı etmek’ diye özetleyebileceğimiz bir çerçevede, ‘darbe tehididi’ dolaşımda” şeklinde yazdı.

“SIRRI ARKADAŞIMIZ, BİZİMLE DALGA MI GEÇİYOR”

HDP’li Önder’in sözlerine karşılık, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Uludere Katliamı sonrasında askeri kutladığına ve “PKK IŞİD gibi terör örgütüdür” şeklindeki ifadelerini hatırlatan Nuray Mert, şöyle devam etti:

“Önce şu sorulara bir cevap bulmak lazım: ‘Sürecin mimarları’ eğer ‘darbe tehdidiyle karşı karşıya’ ise PKK, PYD ve HDP üzerine söylediklerini neye yoracağız? ‘Sürecin mimarları’ böyle derse ‘darbeciler’ fazladan ne yapacak? Son güvenlikçi yasalar bu kabineden geçmedi de gizli darbeciler tarafından mı devreye sokuldu? Sahi Sırrı arkadaşımız, bizimle dalga mı geçiyor? Komiklik yapmayı sevdiğini biliyoruz, ama komik olmaktan çekinmez mi?”

TÜM TARAFLAR İŞİ KURNAZLIKLA GEÇİŞTİRMEYE ÇALIŞIYOR

Sırrı Süreyya Önder’in tüm sorunları "darbe tehlikesi" ne bağlamasını eleştiren Mert, “İktidara, çözüm sürecindeki ciddi sorunlara dair laf etmemek için zekice olmasa da kurnazca bir yöntem doğrusu. Zaten ne çekiyorsak tüm tarafların işi kurnazlıkla geçiştirmeye çalışmasından çekmiyor muyuz?” ifadelerini kullandı.

HDP’li Önder’in televizyon programında Türkiye’deki Kobani eylemleri sırasında ölen 38 kişiyle ilgili olarak ‘bölgede cirit atan istihbarat örgütleri’ni öne sürmesini de eleştiren Mert, “adeti olduğu üzere bir buzağı hikayesi patlatıyor, yani sonuçta iş buzağı hikayesine dönüyor” şeklinde yazdı.

NURAY MERT YAZININ DEVAMINDA ŞUNLARI YAZDI:

“Her zorlu dönemeçte, ‘darbe tehdidi’ bir de üzerine ‘yabancı güçler’, ‘karanlık eller’ kafasına müracaat etmek samimi ise ‘eyvah’, değilse yine ‘eyvah’!

Ayrıca, Allah rızası için, bu laflara sarılanlar daha açık konuşsun, kimdir bu karanlık güçler? Hala bu ülkede karanlık odaklar ortalığı birbirine katabiliyorsa, hala darbeci güçler ciddi bir tehditse son 10 yılda hiçbir şey başarılamamış demek, öyle mi? Kimdir istihbarat örgütlerine talimat veren ülkeler?

ABD ve AB ise onlarla müttefik miyiz düşman mı, bir karar versek. Peki İran mı? Yoksa tüm bunlar, her otoriter rejimin her zaman müracaat ettiği klişeler değil mi? Peki, böylesi bir siyasetin değirmenine su taşımak nesi?”