Sağlık Yüksek Okulu'nda görevli Öğretim Görevlisi Yasemin Çelik, sabah saatlerinde sınav için girdiği sınıfta, not nedeniyle 3'üncü sınıf öğrencisi B.Z. ile tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine B.Z. öğretim görevlisine saldırarak darp etti. Diğer öğrencilerin müdahale etmesi üzerine B.Z. olay yerinden uzaklaştırılırken, Çelik, Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne götürüldü. Burada yapılan muayenede yüzünde, burun ve kulağında darp izleri tespit edilen Yasemin Çelik'e, 5 gün iş göremez raporu verildi.

Tedavisinin ardından taburcu edilen Çelik, sınav için girdiği sınıfta bir öğrencisi tarafından darp edildiğini belirtti. Çelik, B.Z.'nin sürekli saldırgan tavırlarda bulunduğunu, etrafındakileri rahatsız ettiğini öne sürdü. B.Z.'nin kendi dersinden kaldığını, verdiği notu beğenmediği için kendisini darp ettiğini belirten Çelik, "Daha önceden başka arkadaşlara da sözlü, küfürlü saldırıda bulunmuştu. Okul yönetimi bu konuda 2 kez soruşturma açtı. 2 kez uzaklaştırma cezası aldı. Biri uygulandı, biri de önümüzdeki dönem uygulanacak" diye konuştu.

B.Z. hakkında polise şikayetçi olduğunu aktaran Çelik, "Geçen cumartesi günü notunu öğrendikten sonra beni telefonda tehdit ederek, 'Pazartesi gününü göreceksin' demişti. Sabah okula geldim, yetkililere böyle bir tehdit aldığımı söyledim. 'Bir şey yaparsa emniyeti ararız' dediler. Sınıfın ortasında, sınav sırasında saldırmasını beklemiyordum. Başıma ve yüzüme yumruk attı. Arka arkaya vurdu. Kulağımın arkasında şişlik var. Hastaneye gittiğimde halen burnum kanıyordu" dedi.

Polis merkezine götürülen öğrenci B.Z.'nin sorgusu ise sürüyor.