Elvan EZBER/İSTANBUL, İSTANBUL'da uyuşturucuya yönelik olarak düzenlenen iki ayrı uyuşturucu operasyonunda Hollanda'dan getirilmiş 32 kilo 635 gram ağırlığında 151 bin adet ecstasy hap ele geçirildi. Haplardan bir kısmının TIR içinde nohutların içine saklandığı öğrenildi. 


Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, iki ayrı operasyon gerçekleştirdi. İlk operasyon 6 Ocak günü yapıldı. İstanbul Narkotik polisi, Hollanda'dan bir TIR'la yüklü miktarda uyuşturucu getirildiği bilgisi üzerine harekete geçti. Arnavutköy'de durdurulan TIR'ın dorsesinde yapılan aramada nohut içine saklanmış 22 kilo 535 gram ağırlığında 101 bin adet ecstasy hap bulundu. Ayrıca 6 bin 900 Euro ve 2 bin 100 TL'ye de el konuldu. Bunun üzerine şoför Abdulkadir A., aracı Ünal C.,Ali Burak B., uyuşturucunun alıcıları Mehmet Hadi S., ve Bülent K., gözaltına alındı.


İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan sogulamada TIR şoförü uyuşturucuyu taşımak istemediği ancak tehdit edildiğini için kabul ettiğini söylediği öğrenildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 5 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.


İkinci operasyon ise 22 Ocak günü gerçekleştirildi. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fatih'te bir alışveriş merkezinin otoparkından çıkan otomobili durdurdu. Otomobilde yapılan aramada 10 kilo 100 gram ağırlığında 50 bin adet ecstasy hap ele geçirildi. Uyuşturucu ticaretinden elde edildiği belirtilen 5 bin 400 Euro ve bin 800 TL de ele geçirildi. Soruşturma kapsamında şoför Hüseyin G., uyuşturucunun alıcısı Mehmet H.A., ve Yahya D., gözaltına alındı. Zanlılardan Mehmet H.A'nın terör örgütü PKK üyesi olduğu ve daha önce Belçika'da örgüte ait bir dernekte yönetici olduğu belirtildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.


EE(FOTOĞRAF)