2004-2005 eğitim ve öğretim yılında Yayla İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı N.K., Okul Aile Birliği'nce yapılan harcamaların kaydedildiği defterde karalamalar ve silmeler görünce İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayette bulundu. Müfettişlerin yaptığı inceleme sonunda usulsüz ve düzensiz harcamaların yanında, okulda görev yapan temizlik görevlisine fazla para ödemesi yapıldığı tespit edildi. Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulan aynı zamanda Okul Aile Birliği üyesi olan Okul Müdürü M.D. ve yine Okul Aile Birliği üyesi olan H.A. hakkında, 'resmi belgede sahtecilik', 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'görevi kötüye kullanma' suçlarından dava açıldı.

YARGITAY BOZUNCA 'AĞIR CEZA'LIK OLDU

Zonguldak 1'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan M.D. ve H.A.'nın, üzerlerine atılı suçu işlediklerine dair yeterli delil ve kanıt bulunamadığı gerekçesiyle beraatlarına karar verildi. Ancak Yargıtay 4'üncü Ceza Dairesi, davanın Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesi gerektiğine hükmederek kararı bozdu. 

Şu anda başka bir okulda müdür olarak görevini sürdüren M.D., Zonguldak 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmada yeniden hakim karşısına çıktı. H.A. ise duruşmaya katılmadı. Suçlamaları kabul etmeyen M.D. ifadesinde şöyle dedi:

"Defterin düzenli bir şekilde tutulmadığını görünce arkadaşları uyardım. Defterde karalamalar ve düzeltmeler de vardı. Yeni bir defter tutulmasını istedim. Ama eski defteri de muhafaza altına aldık. Bu suçu işlediğim doğru değil. Ben okulun ihtiyaçlarını karşılamak için velilerden neredeyse para dileniyordum. Niye böyle bir şey yapayım?" Okul Aile Birliği Başkanı Pakize D.'nin de tanık olarak dinlenmesinin ardından duruşma, diğer tutuksuz sanık H.A.'nın dinlenmesi için ertelendi.



GG(EE/COŞ)