Olay, merkez Toroslar İlçesi Halkent Mahallesi'nde 1 Eylül 2011'de meydana geldi. Osmaniyeli olan 33 yaşındaki Züleyha Mutlu ile evliliğini şiddetli geçimsizlik nedeniyle bitiren hurdacı Rasim Yıldız, daha sonra baldızı Zahide Goncagül ile nikahsız olarak yaşamaya başladı ve Mersin'e yerleştiler. Bir çocukları olan çift arasında şiddetli geçimsizlik nedeniyle anlaşmazlık başladı. İddiaya göre, olay günü alkollü olarak evine gelen Rasim Yıldız, kendini aldattığını ileri sürdüğü Zahide Goncagül'ü 29 yerinden bıçaklayarak öldürdü. Katil şüphelisi cinayetin ardından tutuklandı.

Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet savcısı, daha önce de 'adam yaralama' suçundan cezaevine girip çıkan katil şüphelisi Yıldız hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istedi. Yakında Mersin 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak olan Rasim Yıldız, ifadesinde şöyle dedi:

"Olay akşamı eve saat 22.30'da geldim. Eşime arkadaşım N.T. ile birlikte sahilde dolaştığımızı, N.'nin hayat kadınlarıyla birlikte olduğunu anlattım. Benden bira istedi, markete gidip alıp geri döndüğümde eşim telefonla görüşüyordu. Telefondaki kişiye, 'Ben senin için nelere katlanıyorum. Sen de gidip hayat kadınlarına takılıyorsun' dedi. Ben N.T. ile aralarında duygusal ilişki olabilir diye şüphe ediyordum. Telefonda konuştuğu kişinin de N.T. olduğunu öğrendim. Ben eve çıkınca, eşime, N.T. ile ilişkisi varsa gitmesini söyledim. Ancak bana bağırmaya başladı. Öfkelenince onu hareketsiz kalıncaya kadar bıçakladım."

Yapılan incelemede, Zahide Goncagül'e ait telefonla N.T.'nin telefonunun cinayetten kısa bir süre önce arandığı ve konuşma yapıldığı saptandı.



Mİ(AŞ/OA/CK)



N.T.: Nurettin Turgut