Dün polis tarafından öldürülen gencin Kemal Kurkut olduğu ve Newroz kutlamaları için Malatya'dan Diyarbakır'a gittiği öğrenildi.

Diyabakır Newrozu'nda dün “canlı bomba" şüphesiyle polis tarafından öldürülen yarı çıplak kişinin üniversite öğrencisi Kemal Kurkut olduğu öğrenildi. Ailesi, Kurkut için polis tarafından ileri sürülen 'canlı bomba' iddiasını yalanladı. 

İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencisi, Adıyaman doğumlu ve Malatya’da ikamet eden Kurkut’un cenazesi defnedilmek üzere ailesi tarafından Malatya Adli Tıp Kurumu'ndan teslim alınarak Batalgazi ilçesinde defnedileceği açıklandı. 

FOTOĞRAFLAR VALİLİK AÇIKLAMASINI YALANLADI
Ortaya çıkan görüntüler Valiliğin açıklamasıyla çelişti. Vurulan gencin elinde çanta olmadığı görüldü.

Haber görseli

Diyarbakır Newroz Parkı’nın Evrim Alataş Caddesi üzerindeki polis kontrol noktasında genç bir şahıs vurularak öldürüldü. Elinde bıçak, yarı çıplak vaziyette kontrol noktasında polislerle tartışan şahıs, daha sonra noktayı geçerek koşmaya başladı. Kimi polisler gencin üzerine kimi polisler de havaya ateş açarak genci durdurmak istedi. Bir polis amirinin "Ateş etmeyin" uyarılarına rağmen açılan ateş sonucu genç sırtından vuruldu.

Haber görseli

Dihaber'den Abdurrahman Gök'ün haberine göre, yarasını tutarak yaklaşık 10-15 metre daha kaçan genç, TOMA aracının arkasında yolun kenarında yere yığıldı. Yaklaşık 10 dakika sonra gelen ambulansla hastaneye kaldırılan genç yaşamını yitirdi.
Olayın ardından olay yerindeki gazetecilerin fotoğraf makinelerini kontrol eden polis, makinelerdeki kartlara format çektirdi.

Haber görseli

Diyarbakır Valiliği vurulan gençle ilgili açıklama yaptı. Valiliğin açıklaması şöyle: "İlimiz Bağlar İlçesi Nevruz Park alanında gerçekleştirilecek olan Nevruz etkinlikleri miting alanına girmeye çalışan sırt çantalı bir şahıs, alanın güvenliğini sağlamakla görevli güvenlik kuvvetlerince aranmak istenmiş ancak şahıs kendini aratmak istememiş, ‘Çantamda bomba var hepinizi öldüreceğim’ diyerek güvenlik güçlerine bıçaklı saldırıda bulunmuş ve etkinliğin yapılacağı yöne doğru koşmaya başlamıştır. Şahıs, güvenlik güçlerinin tüm uyarılarına rağmen elindeki bıçağı atmamış ve alana doğru koşmaya devam etmiştir. Söz konusu şahsın canlı bomba olma ihtimali değerlendirildiğinden ve alanda bulunan katılımcıların can güvenliği göz önünde bulundurulduğundan dolayı, arama noktasında görevli güvenlik güçlerince müdahale edilmiştir.

Haber görseli

Meydana gelen olay sonrasında yaralanan ve etkinlik alanına çağrılan ambulans ile hastaneye kaldırılan şüpheli şahıs, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir. Konuyla ilgili olarak Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca çok yönlü inceleme başlatılmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunulur."

Haber görseli

Kare kare dihaber’in objektiflerine yansıyan fotoğraflarda ise, arama noktasında üstü çıplak bir şekilde sağ eliyle bıçağı göğsüne dayamış şekilde görünüyor. Hemen yanı başında 4 polis bulunuyor, arkasında ise yaklaşık 4 metre uzakta genç bir polis silahını doğrultmuş bekliyor.
Daha sonra sağ elinde bıçak, sol elinde ise yarım litrelik su şişesi bulunan genç koşmaya başlıyor ve o esnada gençle tartışan polisler arasında bulunan bir polis belindeki silahı çıkarıyor. Daha önce arkadan silah doğrultan genç bir polis ve yanındaki diğer bir polis havaya ateş açıyor. Ancak başka bir polis ise silahını çekerek, arkadan ateş ediyor.

Haber görseli

Gencin vurulma anı yüzüne yansıyor ve bir süre elindeki su şişesini de bıçağın bulunduğu eline alarak sol eliyle yarasını tutup bir süre daha koşuyor. Daha sonra yolun kenarında yere yığılıyor. Ambulans gelene kadar da yaşayan gencin daha sonra yaşamını yitirdiği belirtiliyor.

Haber görseli

Diyarbakır Newrozu'nda polis tarafından öldürülen gencin İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Kemal Kurkut olduğu öğrenildi.

Haber görseli