ÇOMÜ’nün şehir merkezinde Cevatpaşa Mahallesi’nde kalan Anafartalar Kampusü’nde bugün saat 11.30 sıralarında bomba paniği yaşandı. Üniversite görevlilerinin C Blok binasının yan tarafında fark ettiği 3 şüpheli paket, emniyet birimlerini harekete geçirdi. Olay yerine gelen bomba imha uzmanları şüpheli paketlerin bulunduğu bölgeyi güvenlik şeridi ile çevirdi. Olay sırasında binada derslerde bulunan yaklaşık 500 öğrenci, öğretmenleri tarafından kontrollü biçimde dışarı çıkartıldı. Öğrenciler, olay yerinden 200 metre kadar geriye çekilirken, kampuse yeni öğrencilerin girişine de izin verilmedi. Ardından bomba imha uzmanı özel kıyafetini giyerek şüpheli paketlerin yanına gidip ön incelemede bulundu. Uzmanlar daha sonra, 'sinyal yöntemiyle' şüpheli paketleri patlattı. Büyük bir gürültünün ardından ardından şüpheli paketlerin, gazetelerin üst üste konulup koli bandına sarılmasıyla hazırlanan bomba görüntüsü verilmiş paketler olduğu anlaşıldı. Çevrede bir süre daha inceleme yapıldı. Başka şüpheli bir duruma rastlanmayınca öğrenciler yeniden binaya alındı. Olayın nevruzdan bir gün önce gerçekleşmesi dikkat çekti.

Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Enver Yolcu, olayın ardından yaptığı açıklamada, "Bence bu özel olarak hazırlanılmış bir olay. Uzmanlardan aldığım bilgiye göre bomba süsü verilmiş üç paket vardı. Bomba uzmanı arkadaşlar geldiler, patlamayı gerçekleştirdiler. Tehlike bitti. Şimdi öğrenci arkadaşları tekrar sınıflara alıyoruz. Daha detaylı bilgiyi Emniyet Müdürlüğü’nün incelemesinden sonra öğreneceğiz" dedi.

Eğitim Fakültesi öğrencileri de "Çok korktuk. Biz dersteydik. Önce hocamızı dışarı çağırdılar. Ardından hoca sınıfa girerek, panik yapmadan binayı boşaltmaması istedi. Biz de dışarı çıktık" dedi.