Gazetecilerle biraraya gelen Vali Memduh Oğuz, yaşanan olayla ilgili Türkiye'de ailenin korunması ve kadına yönelik şiddetin önlemesi konusunda kanun hükümlerinin titizlikle yerine getirildiğini belirtti. Vali Oğuz, "Burada önemli kriterlerden biri de alınan tedbirler sırasında insan onuruna aykırı hiçbir işlem yapılmamıştır. Mağdur kimsenin korunurken incitilmemesi, psikolojisinin bozulmaması için gereken önlemler alınmıştır. İşin adli tarafı kendi mecrasında yürümektedir. Fakat olayda psikolojik olarak etkilenmiş taraflar vardır. Başta mağdure ile ilgili gereken tedbirler alınmıştır. Tedbir kapsamında kendisi bir başka yere nakledilmiştir. Nakledilen yeri yine onun korunması açısından söylemiyoruz. Bu da bu konudaki hassasiyetimizi gösterir" diye konuştu.

Her iki tarafın çocuklarıyla ilgili her türlü psikolojik tedbirin alındığını da kaydeden Vali Oğuz, şöyle dedi:

"Hem mağdurenin hem öldürülen kimsenin ailesi ekonomik açıdan yardıma muhtaç bulunmadığı için tüm desteklerimiz vaat edilmesine karşın ailelerin bir talepleri olmamıştır. Olursa da yerine getirilir. Çocukların koruma altına alınması konusunda da talep olmamıştır. Kamuoyu 'Bu konuda eksik olan bir şey var mı?' diye düşünüyorsa, hayır yapılması lazım gelen her şey yapıldı. Bunu yaparken de gereksiz açıklamalarla kişileri, aileleri, mağdureyi incitmemek açısından mümkün olduğu kadar özen içerisinde, mahrumiyet içinde tüm destekler sağlandı."

EVLATLIK OLARAK VERİLMESİ MÜMKÜN

Nevin Y.'nin doğacak bebeği konusunda mevzuattaki koruma tedbirlerinin uygulanacağını söyleyen Vali Oğuz, "Bu konuda bizler fikir, kanaat söyleyecek durumda değiliz. Biz mevzuatın dediğini uygularız. Koruma tedbirleri ülkemizde çok güzel uygulanmaktadır. Bir taraftan çocuk sahibi olamayan ailelerin çocuk talepleri vardır. Bazen bu istenmeyen çocuklar için de söz konusu olabilir. Annenin isteği üzerine bebeğin bir başkasına evlat olarak verilmesi mümkündür" diye konuştu.

Yargı mercilerinin de Nevin Y.'ye yasal destek verilmesi konusunda hassas olduklarını aktaran Vali Oğuz, yargı mercilerinin, idarenin, kadının haklarının temini konusunda işbirliği içinde olduklarını iletti. Nevin Y.'nin bebeği doğurması sürecinin psikologlar tarafından değerlendirileceğini kaydeden Vali Oğuz, bu konuda tüm kamuoyunu ve mağdureyi tatmin edecek en güzel çözümün uygulanacağını iletti.

İLGİLİLERİN NE YAPTIKLARINA BAKIN

Bu olayın sıradan olmadığını da aktaran Vali Oğuz, "Bu olayın gündeme gelmesi, değişik açılardan değerlendirilmesi mümkün. İnsanlar bunu konuşurlar. Ama bütün konuşmaları bilimsel çerçevede anlamak lazım. Hemen o anda aklına gelenleri, düşünceleri söyleyenler var. Bence bu konuda ilgili olmayanların söyledikleri değil de ilgililerin ne yaptıklarına bakmak lazım. Devletimiz şefkatli bir anne baba gibi lazım gelen her şeyi çocuklara, yakınlarına ve mağdureye samimi biçimde uygulamaktadır" diye konuştu.