Neşet Ertaş'ın, Karabağlar'daki evinden hırsızlık yapıldığı ileri sürüldü. Ertaş'ın oğlu Hüseyin Ertaş'ın şikayeti üzerine harekete geçen polis, Karabağlar İlçesi'ndeki evinde inceleme yaptı. Evde hırsızlık bulgusuna rastlanmazken kapı ve pencerelerde de herhangi bir zorlamanın olmadığı saptandı.

Hüseyin Ertaş, babasının hastanede bulunduğu sürede evden alınan bağlama ve bazı özel eşyalarıyla ilgili olarak, yaptıkları şikayet üzerine polisin araştırmanın sürdüğünü belirtti.

BAĞLAMA HAYAT ARKADAŞINDA

Neşet Ertaş ile 10 yıldır birlikte yaşayan hayat arkadaşı Seyhan Büyükvardar ise basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kaybolduğu söylenen bağlamanın kendisinde olduğunu, sazı isteği üzerine ölümünden iki ay önce Ertaş'ın hediye ettiğini, kıymetini bilmesini söylediğini dile getirdi. Sazın Ertaş'ın en son Bolu'da konser verdiği bağlama olduğunu, İzmir'deki eve de hiç getirmediğini belirten Büyükvardar, Hüseyin Ertaş babasının vefatından sonra bu bağlamayı istediğini, ancak kendisine bıraktığı için vermediğini anlattı.

MENAJERİ: ÇOK ÜZGÜNÜM


Neşet Ertaş'ın menajeri Gülsüm Sarıkaya da Seyhan Büyükvardar'a destek vererek, kendisine telefonla ulaşan gazetecilere "Çok üzgünüm. Ölümünden sonra böyle tartışmaların yaşanmasını kimse istemez. Seyhan Büyükvardar bana Ertaş'ın sazı kendisine hediye ettiğini daha önce anlattı. Olayla ilgili bilgim bundan ibarettir" dedi.

Polisin, kayıp olduğu belirtilen bağlama ve kişisel eşyalarla ilgili olarak, hangisinin kimde olduğuna yönelik bir soruşturma yaptığı belirtildi.