İSTANBUL, ESENLER  Belediyesi tarafından Türk Halk Müziğinin ölümsüz ismi Neşet Ertaş için düzenlenen “Neşet Ertaş’a Saygı Gecesi”nde yetiştirdiği sanatçılar, Ertaş’ın eserlerini seslendirdiler.


Esenler Belediyesi, “Sazımız bir, sözümüz bir” temasıyla yola çıkarak, bir süre önce aramızdan ayrılan Türk Halk Müziği Sanatçısı Neşet Ertaş’a Saygı Gecesi düzenledi. Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü'nde düzenlenen programda Ertaş'ın birbirinden güzel eserleri, usta sanatçılar tarafından seslendirildi. Programa Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Belediye Başkan Yardımcıları, Başkan Danışmanları ve çok sayıda davetli katıldı.


Ustanın kendi sesinden ''Gönül Dağı'' türküsünün dinletisiyle başlayan programda Ertaş'ın hayatının anlatıldığı kısa bir sinevizyon gösterimi de yapıldı. Gösterimden sonra programda ilk konuşmayı yapan Dünya Kırşehirliler Derneği Başkanı Ünal Kaya, Neşet Ertaş için saygı gecesini düzenleyen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’ya teşekkür ederek, Neşet Ertaş’ın toplumumuzdaki yeri ve önemine değindi.


Herkesin onun türküleriyle büyüdüğünü söyleyen Kaya, ''Bu dünyaya garip gelip garip gitti” dedi.


(FOTOĞRAF)