Nemrut Dağı'nda yaklaşık 2000 metre yükseklikte bulunan Nemrut Krater Gölü'nün yolu, İl Özel İdaresi ekiplerinin 2 gün süren çalışmalarının ardından geçen hafta sonu kardan temizlenerek ulaşıma açıldı. Yolda bulunan 7 metrelik kar kütleleri temizlenirken, Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz da yolda incelemelerde bulunarak herkesi Nemrut Krater Gölü'ne davet etti.

Nemrut Krater Gölü'nün ilk ziyaretçileri de Hollanda'dan gelen 4 kişilik bir aile oldu. Hollanda'da bir kayak derneği üyesi olan Johan Van Wijngaardan'ın bir 1.5, diğeri 5 yaşında olan 2 çocuğu ve eşiyle, Bitlis Valisi Yılmaz yolda karşılaşarak bir süre İngilizce sohbet etti. Wijngaardan ailesinin en küçük ferdi olan 1.5 yaşındaki Len Wijngaardan’a ve kardeşi 5 yaşındaki Iva Wijngaardan’a oyuncak ve bal hediye eden Vali Yılmaz, Len’in Bitlis balından tadmasını bir süre izledi. Turistlerle hatıra fotoğrafı çektiren Vali Yılmaz, Nemrut hakkında da bilgiler verdi.

Hollandalı baba Wijngaardan, kendisinin de bir kayaksever olduğunu belirterek, “Nemrut’a ilk defa geliyorum. Burada çok güzel bir kayak merkezi var. Dünyanın birçok yerindeki tesislerden daha güvenli. Burada çığ tehlikesi yok ve pisti de çok uzun. Önümüzdeki yıl burada kayak yapmak için planlama yapacağım. Diğer arkadaşlarıma da önereceğim. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.