Petrolyolu Caddesi'nde gerçekleşen hırsızlık olayı iddialara göre şöyle gelişti:

Geçtiğimiz Salı günü polisi arayan Akaryakıt İkmal ve Nato Pol Tesisleri İşletme Başkanlığı yetkilileri, Sultanbeyli-Yenişehir arasında basınç düşüşü yaşandığını ihbar etti. Yetkililerin, boru hattından hırsızlık olabileceği yönünde bilgi vermeleri üzerine harekete geçen İhbar üzerine Sultanbeyli Asayiş Büro Amirliği ekipleri, boru hattının geçtiği cadde üzerinde çalışmalara başladı.

Polis ekipleri, cadde üzerinde araştırma yaparken, 398 numaralı binanın giriş katının çevresinin suntalarla çevrili olması şüphe uyandırdı. Mustafa Yunus'a ait olduğu belirlenen binayı izlemeye alan polis, bir süre sonra ev sahibiyle irtibata geçti.

Giriş katı hakkında ev sahibinden bilgi alan polisler söz konusu yerin dış cephe işleri için bir kişiye kiraya verildiğini tespit etti. Bunun üzerine ev sahibinden kiralayanların tam bilgisi istendi.

Polislerin isteği doğrultusunda ev sahibi Yunus, depoyu kiralayan Hüseyin M. ile kontrat yapmak istedi. Ev sahibinin 45 gün sonra kira sözleşmesi yapmak istemesinden şüphelenen kişi, nüfus cüzdanını da bırakarak kayıplara karıştı.

Hüseyin M.’yi kimlik bilgilerinden yararlanarak bulan polis ekipleri, bir süre takipte kaldı. Bir süre devam eden takibin ardından Hüseyin M. ile Arif. K., Galip K., Ali T., Yakup Ç. ve Şahin B. ile yakıtı piyasaya sürdüğü iddia edilen Murat S. gözaltına alındı. Akaryakıt hırsızlığına karıştığı tespit edilen 8’inci kişi olan Şahin P.’nin ise avukatı ile birlikte teslim olacağı öğrenildi.

Polisn depoda yaptığı incelemede NATO boru hattına 30 metre tünel kazıldığı tespit edildi. Boru hattını delerek 45 gün boyunca 6 tona yakın mazot çalarak piyasaya sürdüğü öğrenilen 7 zanlı, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.