Bursa'da 5 yıl önce evlenen Hacer ve İrfan Kaya çiftinin 4 yıl önce oğulları Pusat doğdu. İki kulağı da kafatasına yapışık olarak dünyaya gelen Pusat'ı ailesi, çocuklarını tedavi ettirmek için Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr. Ramazan Kahveci'ye götürdü. Prof.Dr. Kahveci, muayene ettiği Pusat'ı ancak 4 yaşında ameliyat edebileceğini söyledi. Daha önce UÜ Tıp Fakültesi'nde olacağı belirtilen ameliyat, geçtiğimiz yıl Eylül ayında özel bir hastanede yapıldı. Ameliyat sırasında sağlık durumu kötüye giden  Pusat Kaya, acil olarak UÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Servisi'ne sevk edildi. Yolda daha da kötüleşen Pusat, sağlık ekibi tarafından yakında bulunan daha az donanımlı Dörtçelik Çocuk Hastanesi'ne getirilirken, ambulansta öldü. Çocuklarını kaybeden aile fertleri daha sonra Prof. Dr. Ramazan Kahveci'yi dövdü.

Ölen çocuğun yakınları tarafından dövülen Prof. Dr. Ramazan Kahveci ihmal suçlamalarını kabul etmedi. Hastayı 2 yıl önce fakülte hastanesinde özel olarak muayene ettiğini açıklayan Prof.Dr. Kahveci, verdiği şikayet dilekçesinde, "O zaman sistem farklıydı. 2 yıl sonra geldiklerinde sistem değişmişti. Benim özel muayenehanem olduğu için, fakültede özel ameliyat yapamadığım için başka hastaneyi tercih ettik. Ameliyat 1.5- 2 saat devam etti. Operasyon tamamlandıktan sonra anestezi uzmanı çocuğu normal solunuma geçirdi. Ancak, solunum tekrar kesilince müdahale için UÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Servisi’ni aradım ve yer ayırttım. Ben de özel aracımla hastaneye doğru yola çıktım. Ancak, hastanın yolda Dörtçelik Çocuk Hastanesi’ne götürüldüğünü öğrendim. Oraya gidince çocuğun yaşamını yitirdiğini bana söylediler. Hasta yakınları bana saldırdı. Polis biber gazı kullanarak beni onların elinden aldı" diyerek yaşadıklarını anlattı.

Soruşturma başlatan İl Sağlık Müdürlüğü, ameliyatın yönetmeliklere aykırı yapıldığını tespit ederek hastaneyi 30 gün süreyle kapattı. Baba İrfan Kaya oğluna yapılan otopsinin ardından Adli Tıp Kurumu’ndan iki ayrı rapor geldiğini söyledi. Baba Kaya, “Adli Tıp Kurumu’ndan gelen ön raporda Pusat’a yetişkin insanların üç katı narkoz verildiği yazılıydı. Ancak soruşturmayı yürüten savcının talebi üzerine Adli Tıp Kurumu 1'inci İhtisas Dairesinden yeni bir rapor geldi. Bu raporda ilk raporun aksine Pusat’ın bilinmeyen bir nedenden dolayı yaşamını yitirdiği yazıyor. Adli Tıp Kurumu iki ayrı raporu nasıl düzenler? Pusat’ın ölüm nedeninin nasıl bulamazlar, anlamıyorum” dedi.



SB(FK/AAA)