'Narenciye Gen Bahçesi' nedeniyle yaşanan arbedenin ardından yazılı açıklama yapan Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, Çukurova Üniversitesi ile karşı karşıya gelmek istemediklerini söyledi. Narenciye Gen Bahçesi olarak kullanılan alanda her hangi bir tahribat yapmanın söz konusu olmadığını belirten Prof.Dr. Ersoy, "Bu konuda Çukurova Üniversitesi ile protokol yapmaya her an hazırız" dedi.

2013 yılı yatırım planı için acele ettiklerini bildiren Rektör Ersoy, şöyle konuştu:

"Valiliğimiz ve hükümetimizin üniversitemiz için tahsis ettiği yer otoban güneyindeki bin 750 dekarlık alandır. Kampus içerisinde başka bir kampus kurulması gibi bir durum söz konusu değildir. Zira bu alanın en fazla yüzde 5’lik bir bölümü yapılaşmaya açılacaktır. Yani yüzde 95’lik kısmı yine yeşil alan olarak kalacaktır. Alana, ağaçları sökmek için değil, sadece Çukurova Üniversitesi’nin teknik elemanlarının hiçbir zarar oluşmayacak şekilde gösterdiği noktalarda 6 santimetre çapında sondaj delikleri açılması için gidilmiştir."

Ağaçlara ve orada yapılan bilimsel araştırmaya zarar verecek bir girişim içerisinde olmayacaklarını duyuran Rektör Ersoy, "Çukurova Üniversitesi de dahil olmak üzere, tüm kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum ve medya ile işbirliğine hazırız" diye konuştu.


YB(BY/AAA)