Bayramiç’e 7 kilometre mesafedeki Yenice Köyü’nde evli, 2 çocuk babası 43 yaşındaki çiftçi Ramazan Tezcan’a ait iki katlı evde bugün saat 13.00 sıralarında yangın çıktı. Alt katta, başlayan yangın kısa üst kata da sıçradı. Alevleri farkeden köylü kadınlar, “Yangın var” diye bağırmaya başladı. Bu sırada camide olan köyün erkekleri, kadınların yardım çağrısı üzerine Cuma namazını yarıda bırakıp, yangına koştu.

Cemaatin arasındaki Ramazan Tezcan, yanan evin kendisininki olduğunu görünce, sinir krizi geçirdi. Tezcan’ı yakınları güçlükle sakinleştirdi. Bu sırada köyün erkekleri, kovalarla su taşıyarak alevleri söndürmeye çalışıp, evdeki eşyaların bir bölümünü de dışarı çıkartarak yanmaktan kurtardı. Köylüler, bir yandan da itfaiyeyi arayıp, yardım istedi. İtfaiye ekiplerinin de gelmesiyle yangın yaklaşık 1 saatte söndürüldü. Yangın sırasında, Tezcan’ın eşi 40 yaşındaki Şengül Tezcan ve çocuklarının tarlada olduğu öğrenildi.

Yangının, evin alt katındaki elektrik kablolarını farelerin kemirerek kısa devreye neden olması sonucu çıktığı sanılırken, jandarma soruşturma başlattı.