Firmalardan, nakliye için kamyonlara yüklenen mallarının yerlerine ulaşmadığı yönünde şikayet alan İzmir Emniyeti Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. 6 ay süren teknik takibin ardından kimlikleri belirlenen şebeke elemanlarının İzmir, İstanbul, Konya, Eskişehir, Balıkesir, Tekirdağ, Afyonkarahisar ve Adana illerindeki 9 firmadan dolandırdıkları ürünleri İzmir'de anlaşmalı oldukları kişilere, piyasa değerinin altında sattıkları belirlendi.

Ekipler, geçen pazartesi günü İzmir ve İstanbul'da eş zamanlı operasyon düzenledi. Baskında, şebeke lideri olduğu belirtilen S.B. (46), kardeşi H.B. (32), E.Ç. (31), A.D. (35), H.Y. (35), S.Y. (37) ve E.Ö. (25) yakalandı. Yaklaşık 275 bin TL'lik haksız kazanç elde eden şüphelilerin, ürünleri yükledikten sonra yolda araçlardaki sahte plakalarla firma adlarını çıkarttıkları ve yerine teslim etmeyip dolandırıcılık yaptıkları belirtildi. Gözaltına alınarak emniyete götürülen şüpheliler, bugün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

Şebeke üyelerinin daha önce de nakliye dolandırıcılığı yapan başka bir şebeke içerisinde faaliyet gösterdikleri, anlaşmazlık nedeniyle ayrıldıkları belirtildi. Ayrıldıkları şebekeye yönelik geçen ocak ayında düzenlenen operasyonda gözaltına alınanan 13 kişinin tutuklandığı bildirildi.