Davaya konu olan taciz olayları, iddiaya göre, 10 ay önce meydana geldi. Bir lisede çalışan müzik öğretmeni Selim Özlü'nün evinde verdiği çello dersleri öncesi 'masaj' adı altında kız öğrencilerine tacizde bulunduğu ileri sürüldü. Ders alan öğrencilerin durumu anlattığı ailelerin savcılığa başvurması üzerine gözaltına alınan Özlü mahkemece tutuklandı.

İzmir Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, kız öğrenciler S.E., G.E., M.S ile E.E.'ye 'cinsel istismar' suçundan tutuklu yargılanan Selim Özlü, suçlamaları kabul etmedi. Özlü, çello dersi öncesi kızların özellikle omuz ve sırt bölgelerine masaj yaptığını, bunun ders öncesi bir zorunluluk olduğunu söyledi. Sanık Selim Özlü, "Çello çalan bir kişinin ders öncesi omuz ve sırt bölgesi masaj ile yumuşatılır. Çünkü bu yapılmadığı zaman omuz bölgelerinde ağrı ve tutulmalar yaşanabilir. Bu bir zorunluluktur. Ben öğrencilere taciz anlamında değil, omuzlarını yumuşatma adına masaj yaptım. Kimseye tacizde bulunmadım. Ben suçsuzum. Bana iftira atıyorlar. Müzik aleti çellonun çalınmadan önce yapılması gereken masajı yaptım. Bu sapıklık değildir. Suçsuzum ve tahliyemi istiyorum" diyerek kendisini savundu.

Mağdur öğrenciler ise öğretmenin masaj adı altında vücutlarının çeşitli bölgelerini elleyip, öptüğünü söyledi.

Çello öğretmeninin masajın bir zorunluluk olduğunu ve bundan dolayı masaj yaptığını söylemesi üzerine mahkeme, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ne bir yazı göndererek, çello dersi verilen bir öğrencinin omuz bölgesine masaj zorunluluğu olup olmadığını sordu. Güzel Sanatlar Fakültesi'nden mahkemeye gelen cevap yazısında, çello dersi alan bir öğrenciye masaj yapılması zorunluluğu olmadığı belirtildi.

Hakim son duruşmada, sanık Selim Özlü'yü, masaj adı altında 4 öğrencisine cinsel tacizde bulunmaktan toplam 15 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanık öğretmenin avukatı, kararı temyiz edeceklerini söyledi.



(AÖ/CK)