ABD'den getirtilerek alt kaidesiyle birleştirilip Antalya Müzesi'nde geçen yıl 9 Ekim'den itibaren sergilenmeye başlanan 'Yorgun Herakles' heykeli, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu. Antalya Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü verilerine göre, 'Yorgun Herakles' heykelinin sergilendiği Antalya Müzesi'ni 13 ayda 180 bin 121 turist ziyaret etti. Bilet ve müzekart satışından 910 bin 350 lira gelir sağlandı.

Antalya Müzesi'ni bu yıl 10 ayda ise 144 bin 984 turist ziyaret etti. Verilere göre, bu yıl 10 aylık dönemde Antalya Müzesi'ni gezen turist sayısı 'Yorgun Herakles' heykelinin de ilgi görmesiyle geçen yıl boyunca 139 bin 640 olan ziyaretçi sayısını geçti.

HERAKLES'E ÖZEL İLGİ

Antalya Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, heykelin kaçırılış öyküsünü, getirilmesi için yapılan mücadeleyi öğrenenlerin, Herakles'e özel ilgi gösterdiğini söyledi. Dış basında heykelin hikayesinin yer almasının yabancıların ilgisini de artırdığını dile getiren Acar, tur operatörleri ile yapılan görüşmeler ve tanıtım faaliyetleriyle müzeye gelen ziyaretçi sayısında artış yaşandığını ifade etti.

YORGUN HERAKLES

Hiçbir silahın işlemediği Nemea aslanını boğarak öldüren Herakles'i, asasına dayanmış dinlenirken anlatan 'Yorgun Herakles' heykeli, M.S. 2'nci yüzyılda Anadolu topraklarında yapıldı. Perge Antik Kenti'nden 31 yıl önce çalınan heykelin üst kısmı, geçen yıl eylül ayında Başbakanlık uçağıyla ABD'den Türkiye'ye getirildi. Antalya Müzesi'nde alt kısmıyla birleştirilen heykel, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katıldığı törenle 9 Ekim'de ziyarete açıldı.



TY(SU/CK)