Habip ATAM/İSTANBUL, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yapılan bir çalışmada, Fatih’te bir adreste sahte para depolandığını belirledi. Bunun üzerine harekete geçene ekipler eve baskın yaptı. Baskında, bin 425 adet sahte 50 TL’lik, 190 adet sahte 200 TL’lik, 150 adet sahte 100 TL’lik ve 2 adet 20 TL’lik sahte banknotla, 11 sahte 100 dolarlık banknot ele geçirildi. Ele geçirilen toplam 126 bin 270 TL değerindeki banknotla ilgili Yalçın E. ve Tülin E. gözaltına alındı.


EVSİZ ÇİFTE SAHTE PARA BEKÇİLİĞİ YAPTIRDILAR


Gözaltına alınan Yalçın E. ve Tülin E.’nin çiftinin daha önce İzmit’te sokaklarda yaşadıkları öğrenildi. İddiaya göre, evleri olmayan karı kocaya, kalpazanlık yapan bir şebekenin üyeleri İzmit’te rastladı. Şebeke üyeleri, çifte, İstanbul Fatih’te bir evleri olduğunu ve burada sahte paralarının depolandığını söylediler. Şebeke üyeleri, çiftin İstanbul’a giderek burada yaşamalarını ve sahte paralara sahip çıkmalarını teklif etti. Ayrıca paralara sahip çıkmaları halinde aylık 500 TL vereceklerini söyleyen şebeke üyelerinin teklifini Yalçın E. kabul etti. Aile İstanbul’a gelerek eve yerleşti. Evsiz çiftin sahte para deposu olarak kullandığı evdeki yaşamları polisin yaptığı baskınla son buldu.


YAPILAN ARAMALAR POLİS KAMERASINA DA YANSIDI


Yapılan operasyonun arama anları polis kameralarına da yansırken, görüntülerde evin bir çok yerinde sahte para bulunması ve bir kadın çantasından çıkan sahte paraların bulunma anları yer aldı. Görüntülerde, polisin mutfakta yaptığı arama sırasında mutfak dolabından çıkan bir çantada bile sahte para bulması dikkat çekti.


YALÇIN E. TUTUKLANDI EŞİ SERBEST KALDI


Sahte paraların bulunduğu evde gözaltına alınan çift, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgularının tamamlanmasının ardından Çağlayandaki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Yalçın E. mahkemece tutuklanırken eşi Tülin E. serbest kaldı. Bu arada evi sahte para deposu olarak kullanan şebeke üyelerinin aranmasına devam ediliyor.


HA(FOTOĞRAF)