Mustafakemalpaşa’nın Taşpınar, Ayaz, Uğurlupınar, İnceslipınar, Alibey, İlyasçılar, Keltaş, Killik, Kabulbaba, Bahariye, Güller, Çördük ve Hacıali köylerinde çok sayıda kümes hayvanı son günlerde telef oldu. Tavukların telefinin nedenini bilmediklerini söyleyen köylüler tedirginlik içinde şunları söyledi:

"Hastalık hakkında yetkililerden bir talepte bulunmadık. Eğer tavuklarımızın kuş gribinden dolayı telef olduğu kesinleşirse, köy karantinaya alınacak ve yetkililer kümeste bulunan tüm kanatlı hayvanlarımızı itlaf edecek. Bu yüzden İlçe Tarım ve Kaymakamlığa herhangi bir bilgi vermedik. Neden öldüklerini bilmiyoruz ama kayıplarımız olsa kalan birkaç tavuk da bize yeter."

'YALANCI TAVUK VEBASI'

Bursa Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri de, kendilerine tavuk ölümleriyle ilgili başvuru yapılmadığını belirterek, bunun göç zamanı ortaya çıkan yalancı tavuk vebasından kaynaklanmış olabileceğini söyledi. Yetkililer, "Her yıl göç mevsiminde özellikle Rusya’dan 'Newcastle' vakası olarak adlandırılan yalancı tavuk vebası kuşlar tarafından taşınıyor. Bu ölümler de bundan kaynaklanabilir. Ama inceleme yapmadan kesin bir şey söylemek mümkün değil. Ekiplerimiz köylerden numune alıp inceleme yapacak. Kesin sonuç o zaman belli olur" diye konuştu.



SE(FK/COŞ)