Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Tarsus İlçesi'nde Türkiye Değişim Hareketi'ne destek veren vatandaşlarla bir araya gelip, değerlendirmelerde bulundu. Mustafa Sarıgül, siyasi partilerin demokratik olmadığını, lider hegemonyasının hüküm sürdüğünü öne sürdü.

Mustafa Sarıgül, "Türkiye'nin en büyük sorunu nedir biliyor musunuz? Partiler demokratik değildir. Partiler demokratik olmazsa ülkede demokrasiden bahsetmek mümkün değildir. Bir siyasi partiye üye olmanın hukuku olması lazım. Bakıyorsunuz siyasi partilerin tamamı aynı şekilde. İlçe başkanı, il başkanı kendisinden yana olmayanı partiye kaydetmiyor. Oysa bizim en büyük arzumuz bir siyasi partiye üye olmak isteyen kişi o ilçedeki seçim kurulana gidecek üye olacak ve o siyasi partideki üyelik güvencesi sağlanacak. Bir belediye başkanı, meclis üyesi, il genel meclis üyesi, milletvekili mutlaka partiye kayıtlı üyeler tarafından ön seçim ile seçilmeli. Tam demokrasi istiyoruz. Tam demokrasi varsa tam özgürlük varsa demokrasinin olduğu yerde mutluluk, heyecan vardır" diye konuştu.

Sarıgül, koltuk sevdası ile yola çıkmadığını vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim amacımız bireysel olarak bir yere gelmek değildir. Derdimiz bireysel koltuk değil, çünkü biz koltuk sevdalısı değiliz. Biz koltuklar değil, Türkiye şahlansın istiyoruz. Bunun mücadelesini veriyoruz. Türkiye Değişim Hareketi çok büyük bir aileyi oluşturuyor. Bunun mücadelesini veriyoruz. Ülkemizde akan kanın durmasını, güneydoğuya bomba uçakları değil, turist uçakları gitsin istiyoruz. Biz Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Yurtta sulh, cihanda sulh' çizgisini daha ileriye götürmek istiyoruz. Tam demokrasi diyoruz. Bu ülkede 'tam demokrasi' diyenler, özgürlükleri kısıyor. Tam demokrasi sözde değil, özde ve icraatta olmalıdır. Bizim bu gönüllere ektiğimiz sevgi tohumları hızla büyüyüp, dal budak salıyor."

 

TD (Mİ/RT)