Serpil KIRKESER/ İSTANBUL,  İkinci Ergenekon Davası'nın tutuklu sanığı CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da aralarında bulunduğu 130 sanığın yargılanmasına ilişkin, "Yargılanmakta olan İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve 129 kişinin şahsında İzmir'dir" dedi.


İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen İkinci Ergenekon Davası'nda, başka suçtan tutuklu olan bu davanın tutuksuz sanığı Yüksel Dilsiz'in gazeteciler, izleyiciler ve sanıkların alınmadığı kapalı duruşmada çapraz sorgusu devam ediyor. Bu arada duruşmaya öğle arası verildiğinde tutuklu sanık CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, "İzmir Yargılanıyor" başlıklı bir sayfalık yazısını avukatı aracılığıyla basın mensuplarına dağıttı.


"BAZEN YARGILANMAK DOĞRUYU HAYKIRMA ZEMİNİDİR"


Mustafa Balbay, "Bugün CHP İzmir Milletvekili olarak Bayraklı' daki adliye binası önünde şunları şöylemek istedim" diyerek başladığı yazısına şöyle devam etti:


"Yargılanmakta olan, İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve 129 kişinin şahsında İzmir'dir. İzmir'in çağdaşlık, uygarlık, özgürlükle bezenmiş iradesidir. Tarih mahkemesi, böylesi davaları tersine çevirir. Yargılayanla yargılananlar yer değiştirir. İzmir'in vicdanı, tarihi yakalamış, bu davayı olması gereken yere koymuştur. Bazen yargılanmak doğruyu haykırma zeminidir. İzmirlilerin bu haykırışında beni de aralarında hissetmelerini dilerim"


SK (MK)