Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde düzenlenen açılış törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra Münih eski Belediye Başkanı ve Maltepe Belediyesi Fahri Danışmanı Christian Ude de katıldı.


Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç açılış konuşmasında, "Bugün bu merkezin açılışıyla onur duyuyorum ama henüz yolun başındayız ve  yapılacak daha çok işimiz var" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Biz Batı uygarlığının bir parçasıyız ve öyle olmak istiyoruz. Biz sanatı geliştirmek istiyoruz, kent yaşamını geliştirmek istiyoruz, yaşam kalitesini iyileştirmek istiyoruz ve bunun için mücadele ediyoruz. Bu mücadelede öncü rollerimizi belediye başkanlarımız üstleniyorlar. Bu merkezin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.

Açılışın onur konuğu Münih eski Belediye Başkanı ve Maltepe Belediyesi Fahri Danışmanı Christian Ude ise konuşmasında Ali Kılıç'a verdiği desteği yinelerken, “Beraberce çalışmak zorundayız" dedi. Christian Ude, merkezin birinci katında kendisine ayrılan ve kapısında ismi yazılı büroyu görünce çok şaşırdı. Ude, yeni makamında konuklarını ağırladı.