"Böylesi ancak filmlerde olur" dedirten olay, Alanya'da çarpık yapılaşmanın yoğun olduğu Sugözü Mahallesi'nde meydana geldi. Yolu olmayan ve yan yana 3 katlı 4 binada oturanlar, 25 yıldır sokağa çıkmak için yol olarak müstakil bir evde yaşayan çiftçi Yakup Ünal'a ait bahçeden geçen patikayı kullanıyor. Binalarda oturanların çocuklarının bahçesinde oynarken gürültü yaptığından şikayet eden Yakup Ünal, patika yolu çocuklar bahçesine girmesin diye geçen pazar günü demir parmaklıkla kapattı. Yolun kapanmasıyla birlikte Özgül, Doğan, Dünya ve Mustafa Bey apartmanlarında oturanlar, sokağa çıkacak başka yol olmadığı için evlerinde mahsur kaldı.

'KENDİ EVİMİZDE HAPİS KALDIK'

Yolun kapatılması nedeniyle büyük şaşkınlık yaşadıklarını kaydeden apartman sakinlerinden 57 yaşındaki Mustafa Özgül, 25 yıldır aynı yerde oturduğunu ve sokakla tek bağlantısının komşusunun bahçesi olduğunu söyledi. Alanya Belediyesi'ne birçok kez dilekçe vererek yol yapılmasını istediklerini belirten Özgül, "Belediye hiçbir çalışma yapmadı. Evimize ulaşmak için kullandığımız yol da bahçe sahibi tarafından kapatıldı. Kendi evimizde hapis hayatı yaşıyoruz" dedi.

YAŞLILAR DIŞARI ÇIKAMIYOR

Özgül, binalarda yaklaşık 35 kişinin yaşadığını vurguladı. Özgül, "Çocuklarımız okula giderken duvarlardan atlamak zorunda kalıyor. Burada yaşlı ve yatalak insanlar da oturuyor. Bunlar yolun kapanmasıyla evlerinden çıkamaz oldu. Hepimiz çok mağduruz. İsteğimiz sadece 50 metrelik bir yol yapılması" diye konuştu.

ACİL DURUM ARAÇLARI GELEMİYOR

Bina sakinlerinden Adem Doğan ise şunları kaydetti:

"Biz sadece evimizde girip- çıkmak için yol istiyoruz. Bu apartmanlardan birinde bir yangın çıksa itfaiye veya ambulans ulaşma şansı yok. Kentin merkezinde medeniyetten ayrı bir hayat yaşamak zorunda kaldık. Evlerimize ne misafir gelebiliyor ne de acil bir durumda biz dışarı çıkabiliyoruz. Belediyeden yol yapmasını istiyoruz."



TE(HA/BT)