Yerel seçimlerde sandık kurulunda da görevli olan 34 yaşındaki Keziban Çetin hakkındaki karar geçtiğimiz ekim ayında onaylandı. Tutuksuz yargılanırken açık kalp ameliyatı olan,  kalp kapakçıkları değiştirilen Keziban Çetin, 24 Ekim 2011'de cezaevine konuldu.  Kahramanmaraş Aksu E Tipi Kapalı Cezaevi'ne cezasını çekmek üzere giren Çetin'in Çağlayancerit İlçesi'nde TEDAŞ işçisi olan eşi Fatih Çetin, eşinin sağlık sorunları olduğunu söyledi.

Eşinin cezaevine girmeden önce açık kalp ameliyatı ile kalp kapakçıklarının değiştirildiğini belirten Fatih Çetin, "Eşime her ay kan tahlilleri yapılıyor ve ona göre doktor kontrolünde ilaç dozu ayarlanıyor. Sürekli ilaç kullanan bir insan. Bunu Adli Tıp Kurumu raporlarıyla ilgili mahkemelere gönderdik ama dikkate alınmadı. Verilen cezaya saygılıyız ama bir mükerrer oy kullanıldı diye bir insana 3 yıl hapis cezası verilmesi bizim çok zorumuza gitti. Eşimin cezasının ertelenmesini veya ev hapsi şeklinde çekmesini istiyoruz" dedi.

GECE 'ANNE' DİYE UYANIYOR

Kızı 3 yaşındaki Fatma Tuana Çetin'in annesinin cezaevine girmesinden sonra psikolojisinin bozulduğunu belirten Fatih Çetin, "Kızım şuanda anne sevgisi ve şefkatine muhtaç. Sürekli 'anne' diye ağlıyor. Geceleri 'anne' diye uyanıp çığlık atıyor. Kızımızın perişan hali bizleri de derinden üzüyor. Mükerrer oyun bedeli bu kadar ağır olmamalıydı. Eşim 1 yılı aşkın süre hapiste yatacak. Bir hastalığı ve kızımın anne sevgisine olan ihtiyacı dikkate alınarak eşimin Cumhurbaşkanımız tarafından affedilmesini bekliyoruz" diye konuştu.